Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για αύριο Τρίτη 4 Αυγούστου, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για την περιοχή της Ρόδου.

Το Αυτοτελές Γραφείο Πολιτικής Προστασίας, συντονίζοντας τις Υπηρεσίες του Δήμου Ρόδου και τις Εθελοντικές Ομάδες Π.Π. που έχουν τεθεί σε κατάσταση μεγάλης Ετοιμότητας – Επιφυλακής, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, ώστε να βρίσκονται όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Παρακαλούμε για τις ενέργειές σας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση και πληροφορία χρειαστείτε.

Ο Αντιδήμαρχος
Πολιτικής Προστασίας – Επιχειρησιακής Ετοιμότητας, ΔΕ Αταβύρου & Δ.Ε Καμείρου

Νεκτάριος Φλοσκάκης

NO COMMENTS