Για τη μουσική καλλιέργεια και την ανάπτυξη της συνεργατικότητας, της αλληλεγγύης και του ομαδικού πνεύματος.

Η μουσική και η κοινωνικοπαιδαγωγική αξία των Παιδικών Χορωδιών στη χώρα μας- δυστυχώς- δεν έχουν κατανοηθεί όσο θα έπρεπε.

Μια Παιδική Χορωδία δεν έχει ρόλο μόνο ψυχαγωγικό, αλλά  κοινωνικό και παιδαγωγικό. Δεν καλλιεργεί απλώς μουσικά τα παιδιά, αλλά παίζει και σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του χαρακτήρα τους.

Η συνύπαρξη των παιδιών σε μια Παιδική Χορωδία τα βοηθά στο να αποκτήσουν  πειθαρχία (με τον καλώς εννοούμενο τρόπο) και ευγενή άμιλλα καθώς μαθαίνουν να λειτουργούν συνεργατικά, με αλληλεγγύη και ομαδικό πνεύμα, διατηρώντας συνάμα την προσωπική τους αυτοτέλεια.

Το χορωδιακό τραγούδι ακόμη,  βοηθά τα παιδιά να εκφράζουν τη δημιουργικότητα τους και να εκτονώνονται αποκτώντας έτσι ηρεμία και ψυχική ισορροπία.

Επιπρόσθετα η συμμετοχή σε μια Παιδική Χορωδία – όπως βέβαια συμβαίνει και με τις Χορωδίες ενηλίκων- έχει οργανικά οφέλη, όπως τη βελτίωση της αναπνευστικής και της καρδιακής λειτουργίας κ.ά.

Ο Πολιτιστικός Οργανισμός Δήμου Ρόδου (Δ.Ο.Π.Α.Ρ), κατανοώντας τα πολλαπλά οφέλη που έχουν τα παιδιά από τη συμμετοχή τους σε μια Παιδική Χορωδία, ανακοινώνει τη λειτουργία των παρακάτω νέων τμημάτων της  Παιδικής Χορωδίας Δήμου Ρόδου, χωρίς δίδακτρα, και με διδάσκοντα τον διδάκτορα μουσικής παιδαγωγικής και διευθυντή Χορωδιών, κύριο Γιώργο Σακελλαρίδη.

  • ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, για παιδιά 5 και 6 χρονών. Το τμήμα λειτουργεί κάθε Παρασκευή 6.00μμ – 6.45μμ.

 

  • ΤΜΗΜΑ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, για παιδιά από 7 χρονών και πάνω. Λειτουργεί κάθε Σάββατο 6.00μμ -6.45μμ.

Όλα τα μαθήματα – πρόβες γίνονται στην αίθουσα των Δημοτικών Χορωδιών που βρίσκεται πίσω από το Δημαρχείο. Για περισσότερες πληροφορίες μιλήστε με τον διδάσκοντα κύριο Γιώργο Σακελλαρίδη στο 697 6968055.

 

NO COMMENTS