Πρώτα απ’ όλα, θέλω να ευχηθώ σε όλες και όλους, μια Χρονιά με Υγεία, και δύναμη!
Και μαζί με τις ευχές, θέλω να εκφράσω, ως απλός Ροδίτης, ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπάρχετε. Είναι ανεκτίμητη η προσφορά σας, στην κοινωνία μας, στη Ρόδο μας, στα νησιά όλης της Δωδεκανήσου, στους συνανθρώπους μας, που αντιμετωπίζουν Αυτοάνοσα νοσήματα, Αρθρίτιδας και Λύκου.
Η Θάλεια Γεωργά, και ο Σύλλογος «Θάλεια», αποδεικνύουν, μέσα από αυτή τη σπουδαία διαδρομή προσφοράς, πως όταν ανοίγουν οι καρδιές, και ενώνονται τα χέρια, τότε μπορούμε να πετυχαίνουμε, σπουδαία αποτελέσματα.
Το να νικηθούν τα αυτοάνοσα νοσήματα, είναι μεγάλο στοίχημα, της ανθρωπότητας. Και η αλήθεια είναι, πως η εξέλιξη της ιατρικής επιστήμης, και τεχνολογίας, μας δίνει τη βεβαιότητα, πως αυτό το όνειρο, κάποια στιγμή, θα γίνει πραγματικότητα.
Μέχρι όμως την τελική νίκη, έχει τεράστια σημασία, να κερδίζονται πολλές, μικρές νίκες. Νίκες ζωής. Νίκες της αλληλεγγύης, προς το πάσχοντα συνάνθρωπο. Νίκες της ψυχολογικής υποστήριξης, των ανθρώπων, που βρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον, του ασθενούς. Αλλά και νίκες, ενημέρωσης, και πληροφόρησης. Καθώς η γνώση, ειδικά στην εποχή μας, είναι δύναμη. Και χρειάζεται δύναμη, για να αντιμετωπιστούν τα Αυτοάνοσα.


Με τη δράση του, ο Σύλλογός σας, κατάφερε πολύ γρήγορα να αναδειχθεί, σε ένα υποδειγματικό πρότυπο αποτελεσματικής κοινωνικής προσφοράς. Κι έχουμε μεγάλη ανάγκη, από καλά παραδείγματα, όπως το δικό σας. Έχουμε ανάγκη, από ανθρώπους που αναδεικνύουν, σε υπέρτατη αξία, την προσφορά. Πολύ περισσότερο σήμερα, σε μια εποχή, που ο ατομικισμός και η ιδιοτέλεια, απειλούν να συντρίψουν, τους δεσμούς που πρέπει να ενώνουν, τον άνθρωπο, με τον συνάνθρωπό του.

Γι’ αυτό, και πιστεύω ακράδαντα, πως τα θετικά παραδείγματα, της ανιδιοτελούς προσφοράς, πρέπει να αναδεικνύονται, να βρίσκουν μιμητές, να δημιουργούνται δράσεις και πρωτοβουλίες, για την κοινωνία, μέσα από την ίδια την κοινωνία.
Η αλληλεγγύη, η προσφορά, ο εθελοντισμός δίνουν ουσιαστικό περιεχόμενο, στην έννοια του υπεύθυνου και ενεργού πολίτη, στη νέα εποχή. Πολίτη, με υψηλά ενδιαφέροντα, και ολοκληρωμένη προσωπικότητα. Πολίτη, που αναπτύσσει αίσθημα ευθύνης, θέτει στόχους, αγωνίζεται για την πραγμάτωση τους, και όλα αυτά γεμίζουν τη ζωή του, δημιουργούν ψυχική ικανοποίηση, και σφυρηλατούν χαρακτήρα, με Αρχές και Αξίες.
Ζούμε πλέον σε ένα κόσμο, πολύ μεγάλων προκλήσεων, και αβεβαιοτήτων. Ζήσαμε όλοι, την περιπέτεια της πανδημίας, και τα καταφέραμε. Υπάρχει ένα μεγάλο μάθημα, που πρέπει να διαφυλάξουμε, ως κόρη οφθαλμού, Να προτάσσουμε το Κοινό Καλό, να προωθούμε τον Αλληλοσεβασμό, να μην αφήνουμε κανέναν, να νιώθει μόνος του. Αλλά με τη συνεργασία όλων, να δίνουμε λύσεις.
Νομίζω, επομένως, πως είναι προφανής η ανάγκη, καλλιέργειας, αυτής της κουλτούρας, της προσφοράς. Αποτελεί αίτημα, και ανάγκη των καιρών μας. Στις δύσκολες περιόδους, στις οποίες ζούμε, δίνει ένα μήνυμα ελπίδας, και αισιοδοξίας, για το αύριο. Είναι η σωστή απάντηση, στο ερώτημα, του πως θα φτιάξουμε ένα καλύτερο κόσμο. Έναν κόσμο, με περισσότερα χαμόγελα, και λιγότερο με πόνο.
Γι’ αυτό, και ως Δήμαρχος, πιστεύω ακράδαντα, πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, πρέπει να αγκαλιάζει τις δράσεις κοινωνικής ευθύνης, και προσφοράς, που ξεδιπλώνονται στον τόπο μας. Να τις συντονίζει, και να τις συγχρονίζει. Να φροντίζει, για την υποστήριξή τους. Να μεριμνά, για τις ανάγκες τους.


Ένας Δήμος που εμπνέει εμπιστοσύνη, κι ένα κίνημα εθελοντικής προσφοράς, που εμπνέει τους πολίτες, μπορούν να κάνουν αληθινά θαύματα. Γιατί, έτσι γίνονται τα θαύματα, κι έτσι θέλουμε τον Δήμο Ρόδου, και τις σχέσεις του, με την κοινωνία των πολιτών.
Άλλωστε, η Ρόδος μας, στην πραγματικότητα, τι είναι; Μια, πολύ μεγάλη οικογένεια. Με τον ένα, ή τον άλλο τρόπο, όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Είμαστε συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές, συνάδελφοι. Μας δένουν δεσμοί. Γι’ αυτό, και όταν φεύγουμε από το «Εγώ», και πάμε στο «Εμείς», συνειδητοποιούμε τα αποθέματα της δύναμης, που αναβλύζουν, μέσα από την ενότητα, την κοινή προσπάθεια, την ευγενή άμιλλα της προσφοράς, χωρίς την προσδοκία, οποιασδήποτε ανταμοιβής.
Σε αυτή την κατεύθυνση, αξίζει να κινηθούμε, και να δώσουμε όλοι, τον καλύτερο εαυτό μας. Με γενναιοδωρία, ψυχής. Ο καθένας, από το δικό του πόστο ευθύνης, αλλά υπηρετώντας όλοι, τον τόπο μας, και τον διπλανό μας.


Τέλος, θέλω να πω, μέσα από την καρδιά μου, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στην Πρόεδρο, τη διοίκηση και τα μέλη της «ΘΑΛΕΙΑΣ», για την πολύ μεγάλη τιμή, της βράβευσής μου. Έχει για μένα, ιδιαίτερη βαρύτητα, και συναισθηματική αξία. Πρωτίστως, αυτή η βράβευση αντανακλάται, στο θεσμό που υπηρετώ, όσο καλύτερα μπορώ, και πάντα με ευπρέπεια, τον θεσμό του Δημάρχου Ρόδου.
Νιώθω αληθινά ευγνώμων, για αυτή την αναγνώριση. Είναι για μένα πηγή ενθάρρυνσης, και έμπνευσης, να συνεχίσω να προσπαθώ, με πείσμα, για το καλύτερο του νησιού μας, ώστε πολύ γρήγορα, να φτάσει η Ρόδος μας, σε μια νέα εποχή, που πραγματικά της αξίζει.
Τα βήματα γίνονται και τα βλέπετε. Τα καλύτερα είναι μπροστά. Κι ένα, από τα πολλά που πετυχαίνουμε, είναι πως το 2025, θα ανάψουν τα φώτα της ράμπας, στο Εθνικό μας Θέατρο. Ένα μεγάλο όνειρο, όλης της Ρόδου, επιτέλους καταφέρνουμε να το κάνουμε πράξη. Όπως καταφέραμε, η γιορταστική Ρόδος, στις μέρες των Χριστουγέννων, να ακτινοβολήσει, σε όλη την Ελλάδα, και στο εξωτερικό. Γιορτάζοντας, το νέο ιστορικό ρεκόρ, της φετινής σεζόν, για τον ροδίτικο τουρισμό, ο οποίος ήταν, και παραμένει, ο βασικός αιμοδότης της Τοπικής Ανάπτυξης, της Προόδου του νησιού μας, και της κοινωνικής προσφοράς, σε αυτούς που την έχουν ανάγκη. Μεθοδικά, σταθερά, και αποφασιστικά, η Ρόδος μας ξαναβρίσκει, την ταυτότητά της. Τη λάμψη της. Χωρίς ποτέ, να χάνει την ανθρωπιά της.

Συγχαρητήρια Κυρία Θάλεια και Κύριε Γιώργο.
Συγχαρητήρια, σε όλες και όλους, για το έργο σας.
Υγεία και Δύναμη!
Καλή μας χρονιά!

Σας Ευχαριστώ, από Καρδιάς.

 

NO COMMENTS