Σε νέα εποχή, εισέρχεται πλέον ο Δήμος Ρόδου. Μετά την εφαρμογή του‘teledimos’ συμμετέχει μαζί με ακόμη 14 Δήμους ανά την χώρα στο ‘myKeplive+gov.gr’ όπου οι δημότες θα μπορούν να εξυπηρετούνται διαδικτυακά, χωρίς την ανάγκη της φυσικής τους παρουσίας στο Δημαρχείο ή στις υπηρεσίες.
Αυτό δήλωσε στην «δ» ο αντιδήμαρχος Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών κ. Γιάννης Καμπούρης, ο οποίος υπογραμμίζει πως η νέα, ψηφιακή εποχή έχει ήδη ξεκινήσει για τους δημότες της Ρόδου, πριν από την καραντίνα:
«Ο Δήμος Ρόδου, όντας πρωτοπόρος ήδη πριν από οποιονδήποτε άλλο Δήμο της χώρας σε θέματα ψηφιακής τεχνολογίας, συμμετέχει στο πρόγραμμα ‘myKeplive+gov.gr’ με το οποίο θα δίνεται η δυνατότητα στον δημότη να έχει πρόσβαση διαδικτυακά και να εξυπηρετείται για όποια υπηρεσία ή έγγραφο θέλει. Με αυτή την εφαρμογή, θα υπάρχει ενδο-συνεννόηση και συνεργασία μεταξύ όλων των ΚΕΠ ενώ αναμένουμε από το αρμόδιο υπουργείο, να μας εφοδιάσουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό. Εμείς ως Διεύθυνση Πληροφορικής έχουμε ήδη προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να συνδέσουμε όλα τα ΚΕΠ, όλα τα Δημοτολόγια, όλα τα Ληξιαρχεία, τις Οικονομικές Υπηρεσίες, τα Δημοτικά Ιατρεία κ.λπ. ενώ έρχεται να ‘κουμπώσει’ πάνω σε όλο αυτό το νέο σύστημα και το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Συνεπώς, θα γίνει ένα τεράστιο βήμα για τον ολοκληρωτικό εκσυγχρονισμό του Δήμου Ρόδου στην ψηφιακή εποχή, με τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες ενώ σε δεύτερη φάση, θα συνδέσουμε και τις Δημοτικές Κοινότητες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, αφού θα μπορούμε να παρακολουθούμε όλο το 24ωρο τα όποια προβλήματα σημειώνονται στο νησί, σε χωριά ή απομακρυσμένες περιοχές και οι υπηρεσίες μας, να παρεμβαίνουν άμεσα –σε όλα τα επίπεδα.
Σας θυμίζω πως μέσα από την ‘teledimos’ δώσαμε την δυνατότητα στους επιχειρηματίες του Δήμου Ρόδου, να υποβάλουν αίτηση για απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού.
Για την διευκόλυνση των υπαλλήλων της αρμόδιας υπηρεσίας του ελέγχου των απαραίτητων προϋποθέσεων (έλεγχος ύπαρξης επαγγελματικού μετρητή και έλεγχος των απαραίτητων προϋποθέσεων της επιχείρησης στην ΕΡΓΑΝΗ) δόθηκε αυτοματοποιημένα από την Διεύθυνση Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών ο κατάλογος με τους επιχειρηματίες που πληρούν την προϋπόθεση ύπαρξης επαγγελματικού μετρητή ρεύματος. Όταν θα ολοκληρωθεί και το δεύτερο μέρος του ελέγχου από το Τμήμα Προσόδων, όσον αφορά στην ΕΡΓΑΝΗ, θα αποσταλεί αυτοματοποιημένα το αρχείο με μηδενικές χρεώσεις στην ΔΕΔΔΗΕ».

ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΦΕΚ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΠ ΚΟΣΚΙΝΟΥ
Επιπροσθέτως, σημειώνεται ότι εκδόθηκαν τα ΦΕΚ για την έναρξη λειτουργίας τριών νέων Κ.Ε.Π. στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη και στη Δημοτική Κοινότητα Λίνδου και στα Κοσκινού.
Όπως έγραψε η «δ», ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, εισηγήθηκε την δημιουργία και τρίτου ΚΕΠ, στην περιοχή Κοσκινού, καθώς οι ανάγκες αυξάνονται κατακόρυφα στην Δημοτική Κοινότητα Κοσκινού αλλά και των αιτημάτων των πολιτών, των επισκεπτών και των φορέων της κοινότητας οι οποίοι σήμερα είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν σε άλλο ΚΕΠ είτε στην πόλη της Ρόδου, είτε στη Δ.Κ. Καλυθιών για να εξυπηρετηθούν προτείνεται η δημιουργία γραφείου ΚΕΠ στη Δ.Κ. Κοσκινού ως παράρτημα του Τμήματος ΚΕΠ Καλυθιών, της Δ.Κ. Καλλιθέας. Το συγκεκριμένο υπό σύσταση γραφείο ΚΕΠ της Κοινότητας Κοσκινού θα μπορεί να εξυπηρετεί περί τους 10.000 κατοίκους της Κοινότητας. Το γραφείο θα στεγαστεί εντός του Δημοτικού Καταστήματος της Δ.Κ. Κοσκινού, όπου υπάρχει κατάλληλος χώρος, ο οποίος μάλιστα πληροί τις προδιαγραφές για να λάβουμε τη σχετική έγκριση λειτουργίας από το αρμόδιο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Ο χώρος είναι προσβάσιμος στα άτομα με κινητικά προβλήματα και υπάρχει δυνατότητα διαμόρφωσης τουαλέτας για ΑΜΕΑ.

ΕΓΚΡΙΘΗΚΑΝ 222 ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ Δ.ΡΟΔΟΥ
Όπως έγραψε η «δ», ο Δήμος Ρόδου ζήτησε 222 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων –στο πλαίσιο της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα που προκηρύχτηκαν για 36.500 άτομα σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειες (ΚΚΠΠ) συναφείς φορείς, υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων.
Η δημοσίευση του σχετικού ΦΕΚ έγινε στις 9 Απριλίου 2020 (τεύχος Δεύτερο αριθμός φύλλο 1256) και περιμένουμε την έγκρισή της από το ΑΣΕΠ για να προχωρήσει η υλοποίηση του προγράμματος αρχικά από τον ΟΑΕΔ και στην συνέχεια από τον Δήμο Ρόδου.
«Ο Δήμος Ρόδου, καταχώρησε στην πλατφόρμα δράσεις ανά Δημοτική Ενότητα και ανά Διεύθυνση και έχει ζητήσει άτομα για την υλοποίηση των δράσεων αυτών. Εγκρίθηκαν, τελικά, 222 θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων τα οποία θα επιλεγούν από τον ΟΑΕΔ βάσει των μορίων που έχει ο καθένας και θα προσληφθούν από τον Δήμο εφόσον πληρούν τα προσόντα σύμφωνα με την ειδικότητα την οποία θα επιλέξουν κατά την διαδικασία της ηλεκτρονικής αίτησης στον ΟΑΕΔ.

Πηγή:www.dimokratiki.gr

NO COMMENTS