«ΝΑ ΤΑ ΒΑΤΡΑΧΙΑ ΜΑΣ!!»

0
67

(Από την κωμωδία «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του Αριστοφάνη)

Μια υπέροχη θεατρική παράσταση από τα παιδιά του

 ΚΔΑΠ μεΑ «ΕΣΤΙΑ» Δήμου Ρόδου

Δυνατό χειροκρότημα εισέπραξαν τα παιδιά του ΚΔΑΠ μεΑ «ΕΣΤΙΑ» του Δήμου Ρόδου στην υπέροχη παράσταση που έδωσαν την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2023 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου.

Την θεατρική διασκευή της κωμωδίας «ΒΑΤΡΑΧΟΙ» του αρχαίου κωμικού ποιητή Αριστοφάνη παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου τα παιδιά του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων με αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜεΑ) «ΕΣΤΙΑ» της  ΑΜΚΕ  Κοινωνικής  Φροντίδας και Ανάπτυξης  του Δήμου Ρόδου με Πρόεδρο τον Αντιδήμαρχο κ. Γιώργο Τριάντο.

Την παράσταση παρακολούθησαν ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ κ. Γιώργος-Ευθύμιος Τριάντος Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, ο Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ κ. Γιώργος Κατάκος, τα παιδιά και το προσωπικό του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Πνοή» και τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασγούρου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την εμφάνιση του Αγίου Βασίλη στον οποίο τα παιδιά είπαν τα Κάλαντα.

Λίγα  λόγια για το έργο:

Οι τρεις μεγάλοι τραγικοί ποιητές –o Αισχύλος, ο Ευριπίδης και ο Σοφοκλής– είναι πλέον στον Κάτω Κόσμο. Ο θεός του θεάτρου, ο Διόνυσος, προβληματίζεται γιατί γι’ αυτό το λόγο τα θέατρα έχουν μείνει άδεια . Έτσι αποφασίζει να πάει στον Κάτω Κόσμο, παρέα με τον υπηρέτη του Ξανθία  και να τους πάρει πίσω στην Αθήνα.

Στο ταξίδι τους, συναντούν τον Χάροντα και τους Βατράχους. Όταν φτάνουν στον προορισμό τους, ο Πλούτωνας και η Περσεφόνη, οι βασιλιάδες του Κάτω Κόσμου, του επιτρέπουν να πάρει μαζί του μόνο έναν ποιητή με αποτέλεσμα να ξεσπά μεγάλος καβγάς ανάμεσα στον Αισχύλο και τον Ευριπίδη. Η μόνη λύση είναι να γίνει ένας αγώνας λόγου μεταξύ τους, και ο νικητής θα επιστρέψει μαζί με τον Διόνυσο στην Αθήνα.

 

Η διοργάνωση της παράστασης έγινε από:

  • Την θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία ο θεατρολόγος Κωνσταντίνος Τρέχας
  • Τα σκηνικά και τα κοστούμια η εικαστικός Σύνθια Καλούση
  • Την κινησιολογία των παιδιών ο γυμναστής Στεφανής  Απόστολος
  •  Την εκμάθηση  κειμένου στα  παιδιά από το βοηθητικό προσωπικό, η Ελένη Κριτσωτάκη και η Καλλιόπη Χατζηπέτρου
  • Μετακινήσεις-μεταφορές ο οδηγός Νίκος Τσίκκης

Ευχαριστίες:

  • Τον ΔΟΠΑΡ για την διάθεση της αίθουσας του Δημοτικού Θεάτρου
  • Τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ασγούρου για την θερμή ανταπόκριση στο κάλεσμα
  • Το Ζαχαροπλαστείο «ΜΕΛΑ ΚΑΡΑΜΈΛΑ» για την προσφορά εδεσμάτων και την θερμή στήριξη του σε κάθε εκδήλωση του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ

*Την παράσταση θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει κοινό, στο τριήμερο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ  «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗΣ ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» που διοργανώνεται στην Ρόδο για πρώτη φορά 31 Ιανουαρίου και 1 & 2 Φεβρουαρίου 2024 από τις δομές ΚΔΑΠ-ΜΕα ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ Δήμου Ρόδου καθώς και την θεατρική ομάδα «ΗΛΙΟΣ» του Δωδ/κου Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων ΑμΕΑ – «Κέντρο διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ατόμων με νοητική στέρηση ΕΛΠΙΔΑ» με την υποστήριξη του Πανεπιστήμιου Αιγαίου.

Περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σε επόμενο διάστημα.

NO COMMENTS