Τιμάμε τη θυσία των ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για μια Πατρίδα ελεύθερη. Για τη Ρόδο και τα Δωδεκάνησα, είναι ημέρα μνήμης και περηφάνιας καθώς υπήρξε η αφετηρία προς την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση στον εθνικό κορμό.
Ο φετινός εορτασμός γίνεται μέσα στις έκτακτες συνθήκες της πανδημίας. Εμπεριέχει όμως πάντα ένα πολύ σημαντικό δίδαγμα: Ο στόχος, όσο υψηλός ή όσο δύσκολος κι αν είναι, μπορεί να επιτευχθεί. Αρκεί να υπάρχει η ενότητα, το σθένος, η θέληση και η πίστη.
Τώρα είναι η ώρα της δικής μας γενιάς. Πρώτα απ’ όλα να κερδίσουμε τον πόλεμο κατά της πανδημίας, να διαφυλάξουμε την υγεία όλων και να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας. Επιπλέον, εδώ στις εσχατιές του Αιγαίου, φυλάμε Θερμοπύλες. Ακρίτες φρουροί των εθνικών συνόρων αλλά και των συνόρων των ευρωπαϊκών αξιών, της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου.
Με όραμα και ευθύνη, εργαζόμαστε καθημερινά ως Δημοτική Αρχή για να προχωρήσουμε τον τόπο μπροστά, να σηκώσουμε την Ρόδο ψηλότερα, να διασφαλίσουμε μια κοινωνία που προοδεύει και ευημερεί. Γιατί αυτή είναι η καλύτερη θωράκιση έναντι υπαρκτών και δυνητικών απειλών που πυκνώνουν στη σημερινή συγκυρία. Και όσο εντείνονται οι προκλήσεις, τόσο ατσαλώνεται η θέλησή μας να συνεχίσουμε και να πετύχουμε σε αυτή τη μεγάλη συλλογική προσπάθεια.
Είναι το ελάχιστο χρέος μας προς όλους αυτούς που τιμάμε σήμερα. Να φανούμε αντάξιοι της ελευθερίας που κληρονομήσαμε χάρη στη θυσία τους.

Αλλά είναι και χρέος μας στα παιδιά μας και στις γενιές που έρχονται μετά από μας. Να τους εγγυηθούμε εδώ στη Ρόδο μας, ένα βιώσιμο μέλλον, ευκαιριών και δυνατοτήτων. Ένα μέλλον ανοιχτών οριζόντων που θα κάνει και τις επόμενες γενιές να είναι εξίσου υπερήφανες για το νησί μας και την καταγωγή τους.

 

NO COMMENTS