ΤΡΙΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ

Ο Βίκτωρ Ουγκώ είπε την χαρακτηριστική φράση: Όπου ανοίγει ένα σχολείο, κλείνει μια φυλακή. Τι συμβαίνει όμως όταν μέσα σε μια φυλακή λειτουργεί ένα σχολείο; Τότε ανοίγεται μέσα από τα… κάγκελα ένα παράθυρο που επιτρέπει στο μυαλό και την ψυχή των κρατουμένων να κοιτάξουν προς τα έξω. Αλλάζει η ψυχοσύνθεση τους, αφού μέσω της παιδείας γίνονται σημαντικά βήματα για την κοινωνική τους επανένταξη. Και οι στατιστικές αποδεικνύουν το τεράστιο έργο των εκπαιδευτικών στα σχολεία φυλακών. Ενώ το 72% των αποφυλακισθέντων επανέρχονται στη φυλακή, το αντίστοιχο ποσοστό όσων φοίτησαν στο σχολείο φυλακών είναι μόλις 10%.
Στο πλαίσιο υποστήριξης της επανένταξης αποφυλακισθέντων ο κ. Γιώργος Τριάντος, αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο ΚΑΡΑΒΑΚΙ του κ. Γιώργου Τσιμέτα προχώρησαν σε προσφορά βιβλίων στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) στο Κατάστημα Κράτησης Κρήτη 1 στην Αγιά Χανίων. Το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ρόδου με παράρτημα Ρομά της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας ανέλαβε να συσκευάσει τα περισσότερα από 500 εκπαιδευτικά βιβλία. Η μεταφορά των οκτώ δεμάτων πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της μεταφορικής εταιρείας ΕΞΠΡΕΣ ΕΛΛΑΣ του κ. Λάζαρου Ιωαννίδη.
Τα ΣΔΕ απευθύνονται σε ενήλικες κρατούμενους που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση, δηλαδή το Γυμνάσιο. Με τη διετή φοίτησή τους παίρνουν απολυτήριο ισότιμο με εκείνο του Γυμνασίου. Τους δίνεται επίσης η δυνατότητα για κάθε μέρα φοίτησης να σβήνουν δυο μέρες ποινής.

NO COMMENTS