Εξαιρετική η διοργάνωση από τη Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου και τον ΔΟΠΑΡ

«Με μία σπουδαία συναυλία του κορυφαίου μουσικοσυνθέτη Σταύρου Ξαρχάκου ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β. Καμπουράκης θέλησε να συνδέσει τον πολιτισμό με τον τουρισμό στη Ρόδο για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού 2023» υπογράμμισε στον χαιρετισμό του, πριν την έναρξη της συναυλίας, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Κώστας Ταρασλιάς.


Απευθυνόμενος σε όλους τους καλεσμένους, Έλληνες και ξένους, ανέφερε: «Καλώς ήρθατε στην όμορφη πόλη μας. Συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ για να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ήμερα Τουρισμού. Είναι τιμή μας να φιλοξενούμε τόσους πολλούς ανθρώπους στο νησί της Ρόδου και φυσικά ευχαριστούμε που συμμετείχατε μαζί μας σε αυτή την ειδική περίσταση . Ένα ξεχωριστό ευχαριστώ στον κ. Σταύρο Ξαρχάκο. Μια συναυλία αφιέρωμα με τα μεγάλα τραγούδια του είναι πάντα ένα πολύτιμο δώρο. Είμαστε κυριολεκτικά ενθουσιασμένοι που την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, οι επισκέπτες μας, όσο και εμείς θα έχουμε την ευκαιρία ν’ απολαύσουμε έναν μεγάλο δημιουργό που συνέδεσε τα τραγούδια του με την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο κ. Ταρασλιάς, ευχαριστώντας θερμά όλους όσους συμμετείχαν στη διοργάνωση, τους «υπέροχους συνεργάτες του οι όποιοι εργάζονται στη Διεύθυνση Τουρισμού, τον ΔΟΠΑΡ, τη ΔΕΡΜΑΕ και τον ΠΡΟΤΟΥΡ» όπως τόνισε ο ίδιος.

«Είναι δύσκολο, να περιγράψει κανείς με λόγια το μέγεθος του Σταύρου Ξαρχάκου ως σύνθετη, αλλά και ως προσωπικότητα. Είναι μια εξαιρετική βραδιά με έναν καλλιτέχνη, από τους στυλοβάτες της έντεχνης ελληνικής μουσικής» τόνισε με τη σειρά του στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Τέρης Χατζηιωάννου.

Τη συναυλία, που πραγματοποιήθηκε μπροστά στο Δημαρχείο, στην πλατεία Ελευθερίας, απόλαυσαν για δύο και πλέον ώρες, επισκέπτες του νησιού, Έλληνες και ξένοι, οι οποίοι έζησαν μοναδικές στιγμές ψυχικής, πνευματικής ανάτασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας. Καταχειροκρότησαν δε τον συνθέτη κ. Ξαρχάκο και τους δύο εξαιρετικούς καλλιτέχνες που τον πλαισίωναν, τον Γιάννη Κότσιρα και την Ηρώ Σαΐα, όπως και την ορχήστρα.


Σημειώνεται ότι η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει κεντρικό θέμα «Τουρισμός και πράσινες επενδύσεις» και όπως υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος κ. Ταρασλιάς:
«Ο Δήμος Ρόδου μαζί με τα Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την ΤUI υπήρξαν πρωτοπόροι και σε αυτό πριν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού χαρακτηρίσει την σημερινή μέρα ως θεματική για τον πράσινο τουρισμό. Προχωρήσαμε το Co-lab το oποίο έχει μεγάλη σημασία διότι αλλάζουμε τα δεδομένα, το τουριστικό προϊόν δεν είναι πλέον μόνο παραλία και ξενοδοχείο. Υπάρχουν ευαισθησίες, υπάρχουν πράγματα τα οποία εμείς αντιλαμβανόμαστε και είναι ιδιαιτέρως σημαντικό ότι αυτή η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος Αντώνης Καμπουράκης δίνουν πολύ μεγάλη σημασία στον τουρισμό. Είναι το 90%της οικονομίας μας με έμμεσο ή άμεσο τρόπο».

Μετά το πέρας της συναυλίας ο δήμαρχος Ρόδου κ. Καμπουράκης αφού εξήρε το έργο του σπουδαίου συνθέτη, απένειμε τιμητική πλακέτα στον κ. Σταύρο Ξαρχάκο και δώρα στους τραγουδιστές κα Σαΐα και κ.Κότσιρα, ευχαριστώντας όλους θερμά για την εξαίρετη συναυλία, που συνεπήρε όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι συνεπαρμένοι σιγοτραγουδούσαν και χειροκροτούσαν απολαμβάνοντας τα τραγούδια και τις μοναδικές μελωδίες.

NO COMMENTS