Τους καλύτερους πρεσβευτές και διαφημιστές της Ρόδου αποτελούν ως γνωστόν οι δεκάδες φίλοι και επισκέπτες της που αγαπούν το νησί, όχι μόνον για τον ήλιο και τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό του, αλλά και για τη ροδίτικη παράδοση, τον τρόπο ζωής και κυρίως για τους κατοίκους της Ρόδου. Θεωρούν και το αποδεικνύουν, ότι η Ρόδος είναι δικός τους τόπος, δεύτερη πατρίδα, όπως ποτέ δεν κουράζονται να λένε, την οποία επισκέπτονται επί σειρά ετών, αρκετές φορές τον χρόνο ή ζουν εδώ μεγάλα χρονικά διαστήματα.
Η διαχρονική αυτή αγάπη των επισκεπτών για τη Ρόδο και η σαφής προτίμηση τους στο νησί των Ιπποτών, ακόμα και μετά από δύσκολα για το νησί και τους επισκέπτες του γεγονότα, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά κατά τις τελετές βράβευσης επαναλαμβανομένων τουριστών, των γνωστών πλέον repeaters, που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στις 15 και 26 Σεπτεμβρίου 2023, στο γραφείο του αντιδημάρχου Τουρισμού, Επικοινωνίας, Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων Κώστα Ταρασλιά.

Ο αντιδήμαρχος απένειμε τιμητικές διακρίσεις σε όλους τους επισκέπτες φίλους της Ρόδου από Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία, Πολωνία και Ολλανδία.
Στην πρώτη εκδήλωση βράβευσης των repeaters που πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2023 τιμήθηκαν:

Ο Colin Derrick Eames από τη Μεγάλη Βρετανία, πραγματικός λάτρης του νησιού, αφού έρχεται στη Ρόδο περισσότερες από 70 φορές και έχει κρατήσει ως ενθύμιο το εισιτήριο με το οποίο για πρώτη φορά επισκέφθηκε το νησί το 1987. Εντυπωσιάσθηκε δε τόσο πολύ από τη φυσική ομορφιά, τα μνημεία και γενικότερα από την ιστορία και τον πολιτισμό της Ρόδου αλλά και από την ζεστή φιλοξενία των Ροδίων, που έρχεται στο νησί δύο φορές τον χρόνο επί 36 χρόνια τώρα. Στην τελετή απονομής τιμητικών επαίνων συνοδευόταν από την operation manager Τσαμπίκα Τσακίρη του ξενοδοχείου Olympic Palace, στο οποίο και διαμένει όποτε έρχεται στη Ρόδο.

Τιμητικοί έπαινοι απονεμήθηκαν από τον αντιδήμαρχο κ. Ταρασλιά και στον Arne Andersson από την Σουηδία που έχει έλθει στη Ρόδο 30 και πλέον φορές, στον αρχαιολόγο καθηγητή από την Πολωνία Januz Woloszyn ο οποίος διαμένει στον Αρχάγγελο, στο ζεύγος John & Cristine Allock από την Αγγλία που έχει επισκεφθεί τη Ρόδο 26 φορές και διαμένει στο ξενοδοχείο Anseli στην Κρεμαστή, καθώς και στην συμπατριώτισσα τους Anne Bartley που έχει έλθει στη Ρόδο 13 φορές και διαμένει επίσης στο ξενοδοχείο Anseli.

Στη δεύτερη εκδήλωση, που υλοποιήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2023 τιμήθηκαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία επισκέπτες από τη Μεγάλη Βρετανία που έρχονται στη Ρόδο πολλά χρόνια. Συγκεκριμένα βραβεύθηκαν οι Βρετανοί:
Η Michelle Shekleton που επισκέπτεται τη Ρόδο πάνω από 50 φορές, το ζεύγος Ramond & Suzan Carrick που έρχεται στη Ρόδο περισσότερες από 40 φορές, ο Daniel Morgan που έρχεται στο νησί 30 χρόνια, καθώς και τα ζευγάρια Michael &Val Jones και Brian &Tina Dunk που επισκέπτονται τη Ρόδο 20 χρόνια τώρα. Όλοι διαμένουν στο ξενοδοχείο Anseli στην Κρεμαστή.


Τιμήθηκαν επίσης από τη Βρετανία το ζεύγος Darren & Lisa Carvell που έρχεται στη Ρόδο 29 φορές μέχρι τώρα, τα τελευταία χρόνια μαζί με τα παιδιά του και οι οποίοι διαμένουν στο Atlantica Princess Hotel και συνοδευόταν στην εκδήλωση από τον διευθυντή του ξενοδοχείου Θεοχάρη Θεοχάρους, το ζεύγος Michael & Hazel Reeves που έρχονται στη Ρόδο από το 1993 περισσότερα από 28 χρόνια και μένουν στο ξενοδοχείο Annapolis Inn.
Τέλος, τιμήθηκε η Joke Van Der Kroon από την Ολλανδία που έχει έλθει στη Ρόδο 18 φορές μέχρι τώρα και διαμένει στο ξενοδοχείο Majestic.

Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Ταρασλιάς ευχαρίστησε τους φίλους της Ρόδου για την αγάπη που έχουν στο νησί μας αλλά και για το γεγονός ότι επισκεπτόμενοι τη Ρόδο όλα αυτά τα χρόνια, αποτελούν στην πράξη, τους καλύτερους πρεσβευτές του νησιού στην πατρίδα τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι περισσότεροι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες είναι Βρετανοί, γεγονός καθόλου τυχαίο, αφού οι επισκέπτες της Ρόδου από τη Μεγάλη Βρετανία έρχονται διαχρονικά πρώτοι στη λίστα των αφίξεων τουριστών στη Ρόδο.
«Η Ρόδος αποτελεί επί σειρά ετών κορυφαίο προορισμό για τη βρετανική αγορά» υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος κ. Ταρασλιάς, επισημαίνοντας παράλληλα πως «στόχευση της δημοτικής αρχής και του δημάρχου Αντώνη Καμπουράκη προσωπικά εξακολουθεί να είναι η άρτια παρουσίαση και προβολή της Ρόδου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού του Λονδίνου WTM 2023 για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού της προϊόντος, με παράλληλη ανάδειξη των στοιχείων εκείνων ανέδειξε τα στοιχεία εκείνα που κάνουν τον προορισμό μας μοναδικό».

Όλοι οι φίλοι της Ρόδου, οι repeaters, με τη σειρά τους ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Ταρασλιά για την εξαιρετική τιμή να τους απονείμει τις τιμητικές διακρίσεις των φίλων της Ρόδου.
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού μοίρασαν στους επαναλαμβανόμενους επισκέπτες πλούσιο ενημερωτικό υλικό της Διεύθυνσης Τουρισμού, μελεκούνια, καθώς και δώρα προσφορά των εταιρειών Natura Rodos – Σταύρος Γεώργιος Κάλλας Ο.Ε. και Ν. Τατάκης – Tatakis Wine – Βαγγέλης Τατάκης και 9D Cinema – History of Rhodes “Throne of Helios”

NO COMMENTS