Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, με αφορμή την Πανσέληνο του Αυγούστου, και οι δύο προγραμματισμένες μουσικές εκδηλώσεις του Δ.Ο.Π.Α.Ρ., την Παρασκευή 12 Αυγούστου στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου στη Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου και την Κυριακή 14 Αυγούστου στις Πηγές Καλλιθέας, με τίτλο : «Mε έμπνευση το Φεγγάρι».


Την Εναρκτήρια Εκδήλωση στον Κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου προλόγισαν η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου κ. Μαρία Μιχαηλίδου και η Προϊσταμένη Πολιτισμού του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη μεταφέροντας παράλληλα και τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ.Αλέξανδρου Κολιάδη.
Σε ένα κλίμα «μυσταγωγίας και μέθεξης» οι ακροατές-θεατές βίωσαν ένα αισθαντικό μουσικό ταξίδι, με επιλεγμένες μουσικές στιγμές από το παγκόσμιο μουσικό ρεπερτόριο, από τον Κλωντ Ντεμπισσύ (Claude-Achille Debussy) έως και τον Μάνο Χατζηδάκι, με τραγούδια και συνθέσεις από την κλασική εποχή έως τη σύγχρονη, αλλά και στιγμές από το παραδοσιακό τραγούδι.


Στα πλήκτρα και τη μουσική επιμέλεια η εξαίρετη Ροδία μουσικός κ. Λουίζα Κουλά, στο κλαρινέτο ο δεξιοτέχνης Ρόδιος μουσικός κ. Παναγιώτης Παπαδημητρίου και στην ερμηνεία των τραγουδιών η χαρισματική Ροδία Υψίφωνος κ. Ελευθερία Ζαράκη. Το αρτιότατο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, σε αρραγή διάδραση με τη μαγεία των χώρων που επιλέχθηκαν, συνετέλεσαν, ώστε το κοινό να βιώσει μια πανέμορφη καλοκαιρινή Αυγουστιάτικη Νύχτα με θέμα το Φεγγάρι.


Την Εναρκτήρια Εκδήλωση στον κήπο του Αρχαιολογικού Μουσείου «έκλεισε» με ευχαριστίες προς τους Ρόδιους Καλλιτέχνες η Προϊσταμένη Πολιτισμού του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ.Νάνσυ Τρυποσκούφη, εξαίροντας με συγκίνηση και υπερηφάνεια την σημαντικότητα του εντόπιου καλλιτεχνικού δυναμικού για το νησί μας.
Ευχαριστούμε θερμά την Ε.Φ.Α.Δωδεκανήσου και τη Δ.Ε.Ρ.Μ.ΑΕ Ρόδου για την αγαστή συνεργασία. Για άλλη μία φορά, μέσα από τον «ευγενή θεσμό» της Συνδιοργάνωσης και της Συνεργασίας, καθίσταται σαφές ότι οι Συνέργειες ωφελούν τον Τόπο μας και προάγουν τον Πολιτισμό.

NO COMMENTS