Σε κλίμα δημιουργικής κίνησης και «αέναου προορισμού» ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο νησί μας, στις 11 Αυγούστου, το καινοτόμο και πρωτοποριακό Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού «Dance Laboratory Rhodes», μια δυναμική και εναλλακτική πρωτοβουλία της αξιόλογης Ροδίας καλλιτέχνιδας- χορεύτριας και χορογράφου- Μαρίας Μανουκιάν, η οποία έχει ξεκινήσει αυτή την διαδρομή από το 2016, με στόχο να συστήσει στο κοινό της Ρόδου Τον Σύγχρονο Χορό αλλά και να καταστήσει το νησί μας Πολιτιστικό προορισμό και Τόπο Σύγχρονης Καλλιτεχνικής Δημιουργίας.


Την καινοτόμο αυτή Καλλιτεχνική Δράση χαιρέτισε εγκάρδια και υποστήριξε έμπρακτα σε όλα τα επίπεδα ο Πρόεδρος του Δ.Ο.Π.Α.Ρ,.κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, ο οποίος στο τέλος των παραστάσεων τόνισε την «ομορφιά της έκπληξης» μιας τέτοιας δράσης και δήλωσε χαρακτηριστικά : «Φεύγοντας για το σπίτι μου απόψε, θέλω να πάρω μαζί μου, από την παράσταση Σύγχρονου Χορού, όλη αυτή την ομορφιά και τη μαγεία…».


Στο πολυεπίπεδο αυτό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού, μέσα από μια θεματολογία «δυνατού αποτυπώματος», «παραστάθηκαν» χορευτικά σκληρά σύγχρονα θέματα όπως η Μοναξιά, Η Βία, Η Εκούσια Απομόνωση, η Μαζοποίηση του Συγχρόνου Ανθρώπου αλλά και η Επικοινωνία, η Τέχνη, Η Κραυγή ως Ελπίδα, ο Χορός ως Συνάντηση και Προορισμός. Ο Χορός χωρίς Γεωγραφικούς Περιορισμούς αλλά και το Αίτημα της Επικοινωνίας μέσω του χορού έγιναν πράξη, εδώ στο νησί μας, με παραστάσεις Street Dancing, οι οποίες διάνθισαν την πόλη μας με ζωηρότητα, ήχους, χορό και χρώματα, με στοχευμένα σεμινάρια πάνω στον Σύγχρονο Χορό καθώς και με χορευτικές παραστάσεις «εν χώρω», στο «Κινηματοθέατρο Ρόδον».


Η παρούσα Καλλιτεχνική Δράση απέδειξε ότι «Νησιωτικότητα δεν σημαίνει απομόνωση αλλά Κίνητρο για Δημιουργικές Αναζητήσεις!».

NO COMMENTS