Κοπή βασιλόπιτας της Μικτής Χορωδίας Δήμου Ρόδου (https://www.facebook.com/rodos.mixedchoir) η οποία συμπλήρωσε τα 60 χρόνια λειτουργίας της, πραγματοποίησε ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) την Τετάρτη 25-1-2023, στην αίθουσα εθιμοτυπίας του δημαρχιακού μεγάρου, υπό τις ευλογίες του Θεοφιλέστατου Μητροπολίτη Ολύμπου κ.κ. Κύριλλου, τον οποίο πλαισίωσε ο εφημέριος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου πατέρας Εμμανουήλ Σκλιβάκης. Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρος Κολιάδης, συνοδευόμενος από την προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτισμού του Οργανισμού κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη, αφού αντάλλαξε ευχές με τον μαέστρο κ. Μιχάλη Καλαεντζή και τα μέλη της χορωδίας, εξέφρασε το μεγάλο του θαυμασμό για τα 60 χρόνια πολιτιστικής δημιουργίας και διαβεβαίωσε για τη σταθερή υποστήριξή του στο μακροβιότερο φωνητικό σύνολο του νησιού.

Το φλουρί της Βασιλόπιτας «έπεσε» στον πρόεδρο του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. κ Αλέξανδρο Κολιάδη . Συνοδευόταν από δώρο που ήταν προσφορά του Di Mare Art Studio και καλλιτεχνική δημιουργία της εικαστικού και μέλους της χορωδίας κ. Μαρίας Χατζηγιακουμή .

Στο μεταξύ, η Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου ξεκίνησε ήδη την προετοιμασία της για τους επόμενους καλλιτεχνικούς στόχους της, εντός του 2023. Ο πρώτος απ’ όλους αφορά στη συμμετοχή της στη μεγάλη συναυλία που διοργανώνεται τον Μάρτιο στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου 1000 συντελεστές επί σκηνής, από τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος και 27 επίλεκτες χορωδίες της Ελλάδας και της Κύπρου και με τη συμμετοχή μεγάλων καλλιτεχνών, όπως ο Βασίλης Λέκκας και ο Λάκης Λαζόπουλος, θα παρουσιάσουν, έργα σπουδαίων Ελλήνων δημιουργών.

Στην απέριττη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας παρουσιάστηκαν οπτικοακουστικά αποσπάσματα από την περσινή δραστηριότητα και τις συναυλίες της χορωδίες που συνοπτικά ήταν οι ακόλουθες:

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ – ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΟΥΣ 2022
25-3-2022, Δημοτικό Θέατρο, εκδήλωση χορωδίας για την εθνική επέτειο, με ιστορική αναφορά από την εκπαιδευτικό Δέσποινα Αδάμη-Βολονάκη και συμμετοχή παιδιών με παραδοσιακές φορεσιές από τα Δωδεκάνησα, σε συνεργασία με τους παροικιακούς συλλόγους.
15-4-2022, Ι.Ν. Ευαγγελισμού, Πασχαλινή Συναυλία χορωδίας.
13-5-2022, Ι.Ν. Ευαγγελισμού, συμμετοχή στη συναυλία του Φίλιππου Τσαλαχούρη.
19-6-2022, Παναγιά Μπούργκου, συναυλία στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΔΟΠΑΡ για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής.
20-6-2022, Ι.Ν. Μητροπόλεως, συμμετοχή σε εκδήλωση του Συλλόγου Νισυρίων Ρόδου «Η Πορφυρίς», για τον εορτασμό του πολιούχου Αγ. Νικήτα.
25-6-2022, Κοσκινού, συμμετοχή στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Γυναικών Κοσκινού, με αφιέρωμα στη Μικρασιατική μουσική.
13-7-2022, Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου, συμμετοχή στην εκδήλωση του Λαογραφικού Συλλόγου Καλυθιών «Η Τερψιχόρη».
10-8-2022, Θέατρο «Φερενίκη» Ιαλυσού, μουσικο-χορευτική εκδήλωση-συναυλία με την Χριστίνα Κόζα, για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή (στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του ΔΟΠΑΡ «Ιαλύσια 2022», σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου).
31-8-2022, Παστίδα, μουσική εκδήλωση ερμηνεύοντας σολιστικά τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Σ. Ξαρχάκου, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του πολιτιστικού συλλόγου «Το Καμάρι».
10-9-2022, Νεστορίδειο Μέλαθρο, σύμπραξη γυναικών της χορωδίας με τη χορωδία Ελληνίδων Βουδαπέστης ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ, στην εκδήλωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου, για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή.
Σεπτ. 2022, Παραγωγή βίντεο για τη χορωδία, σε συνεργασία με την Άννα Αχιολά.
18-9-2022, Καστέλο, συναυλία και εκδήλωση για τα 60 χρόνια λειτουργίας της Χορωδίας (και βράβευση του Μαέστρου) στο πλαίσιο του 6ου Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Δημιουργίας Ροδίων (διοργάνωση Τάκης Βούης).
27-9-2022, Πλ. Δημαρχείου, συμμετοχή στη συναυλία του ΔΟΠΑΡ για την ημέρα τουρισμού, με την ορχήστρα «Μ. Θεοδωράκης» και τους Δημήτρη Μπάση και Ρίτα Αντωνοπούλου.
7-10-2022, Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», συναυλία για την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή, με τον Παντελή Θαλασσινό και την Δέσποινα Αδάμη-Βολονάκη, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
23-12-2022, Κάλαντα στις δομές υγείας και πρόνοιας του νησιού.
30-12-2022, Κάλαντα στις αρχές του τόπου.
Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου ανακοινώνει ότι γίνονται δεκτά νέα μέλη στη ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, μετά από ακρόαση.

Δεκτοί γίνονται άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις, αρκεί να διαθέτουν σωστή και ωραία φωνή, αλλά και αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι.

Η εγγραφή και η συμμετοχή στη Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου είναι πάντα εντελώς δωρεάν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν την παρακάτω απλή φόρμα:

https://forms.gle/tMPNcWd2QSmi7Tux5

Εναλλακτικά, μπορούν είτε να επικοινωνούν είτε με τον ΔΟΠΑΡ (τηλ 22410.27427), είτε με τον μαέστρο κ. Μιχάλη Καλαεντζή (6945.29.29.65), ο οποίος είναι μουσικός και πτυχιούχος παιδαγωγός του Πανεπιστημίου Αιγαίου, διευθυντής χορωδιών, διπλωματούχος Ανώτερων Θεωρητικών και Σύνθεσης, Βιολιού και Βιόλας (ΕΘΝΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ), καθηγητής επί σειρά ετών στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

Η Μικτή Χορωδία είναι ένα πολυφωνικό σύνολο που έκλεισε 60 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στο ευρύ ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα διαφόρων ειδών και εποχών μουσικής, εγχώρια και διεθνή. Μέχρι τώρα έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις κι έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες.

Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται 2 πρόβες των μελών, μια κατά φωνή χωριστά (σοπράνο, άλτο, τενόρο, μπάσο), και μια ομαδική (τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη), στην αίθουσα της χορωδίας (στο parking, πίσω από το Δημαρχείο) και σε άλλες ευρύχωρες αίθουσες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.

Στη Μικτή Χορωδία, χάρη στις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιούνται, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, μπορεί οποιοσδήποτε να προσεγγίσει εύκολα ακόμη και σπουδαία έργα μουσικής και να λάβει μέρος στην εκτέλεσή τους.

 

NO COMMENTS