Κοντά στους πολίτες του νησιού μας, που δοκιμάστηκαν έντονα από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν χθες την περιοχή μας, βρέθηκαν σήμερα, με εντολή του δημάρχου Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη,  οι αντιδήμαρχοι δημόσιας υγείας και κοινωνικής πολιτικής κ. Γιώργος Τριάντος, οικονομικών , προσόδων και ενεργειακών επενδύσεων κ. Τηλέμαχος Καμπούρης, οι οποίοι τους διαβεβαίωσαν ότι, πρωταρχικό μέλημα της δημοτικής αρχής ,είναι η άμεση αντιμετώπιση και αποκατάσταση των ζημιών.

 Ειδικότερα οι κ.κ. Τριάντος και Καμπούρης, περιόδευσαν στις πληγείσες περιοχές της Αρχίπολης, των Μαριτσών και της Ψίνθου, ενώ  πραγματοποίησαν αυτοψία και στο οδικό δίκτυο από την Ψίνθο μέχρι την Αρχίπολη, που υπέστη σοβαρές και εκτεταμένες ζημιές από την χθεσινή κακοκαιρία. Κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους, συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν από τον αντιδήμαρχο των δημοτικών ενοτήτων Αφάντου και Πεταλούδων κ. Τάσο Σπανό και τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων για προβλήματα, που προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση, που «χτύπησε» με σφοδρότητα το νησί μας.

Οι δύο αντιδήμαρχοι συνομίλησαν για αρκετή ώρα με πλημμυροπαθείς της Αρχίπολης, των Μαριτσών και της Ψίνθου τους οποίους ενημέρωσαν για τις αιτήσεις χορήγησης επιδόματος για την αντιμετώπιση απλών επισκευαστικών εργασιών ή και την αντικατάσταση οικοσκευής, που μπορούν να καταθέτουν στα δημοτικά καταστήματα των δημοτικών ενοτήτων και στα ΚΕΠ. Επίσης, επισκέφτηκαν κατοικίες που επλήγησαν από τη θεομηνία και τις περιοχές που εργαζόταν τα συνεργεία του Δήμου Ρόδου, για την αποκατάσταση των ζημιών. Μάλιστα στην Αρχίπολη οι κ.κ. Τριάντος και Καμπούρης συναντήθηκαν με το κλιμάκιο των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου με επικεφαλής την αναπληρώτρια διευθύντρια τους κ. Λίτσα Ζαννετούλη που κατέγραφε τις ζημιές του προκλήθηκαν. Όπως διαπίστωσαν και ιδίοις όμμασι, όλος ο δημοτικός μηχανισμός με το έμψυχο δυναμικό του και τα μηχανήματα που διαθέτει βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών.

 Οι μεγαλύτερες ζημιές ,από την περιοδεία που πραγματοποίησαν οι δύο αντιδήμαρχοι, εντοπίζονται στη  δημοτική κοινότητα Αρχίπολης και στο οδικό δίκτυο Ψίνθου – Αρχίπολης στην περιοχή «Αμμούδα» και στην στροφή προς Επτά Πηγές του οδικού δικτύου Αρχίπολης – Κολύμπια.

Το κλιμάκιο της δημοτικής αρχής, διαβεβαίωσε τους πολίτες, ότι η δημοτική αρχή με όλα τα μέσα που διαθέτει,  θα καταβάλει   κάθε δυνατή προσπάθεια, για την ολική αποκατάσταση των ζημιών  που προκλήθηκαν από τις ισχυρές βροχοπτώσεις , το συντομότερο δυνατόν.

 

 

NO COMMENTS