Κάλεσμα νέων μελών στη ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

0
281

Η Τέχνη δεν είναι προνόμιο μονάχα των λίγων,είναι αναγκαιότητα όλων των ανθρώπων
Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Ρόδου ανακοινώνει ότι καλούνται νέα μέλη στη ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ, μετά από ακρόαση.
Δεκτοί γίνονται άνδρες και γυναίκες κάθε ηλικίας, χωρίς να απαιτούνται προηγούμενες μουσικές γνώσεις, αρκεί να διαθέτουν σωστή και ωραία φωνή, αλλά και αγάπη για τη μουσική και το τραγούδι.
Στο πλαίσιο της Μικτής Χορωδίας λειτουργούν επιμέρους φωνητικές ομάδες, π.χ, νεανικό τμήμα, τμήμα γυναικών κλπ, ανάλογα με τις περιστάσεις.
Η εγγραφή και η συμμετοχή στη Μικτή Χορωδία Δήμου Ρόδου είναι πάντα εντελώς δωρεάν.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν είτε με τον ΔΟΠΑΡ (τηλ 22410.27427), είτε με τον μαέστρο κ. Μιχάλη Καλαεντζή (6945.29.29.65), είτε να συμπληρώσουν την παρακάτω απλή φόρμα:
https://forms.gle/tMPNcWd2QSmi7Tux5
Η Μικτή Χορωδία είναι ένα πολυφωνικό σύνολο που μετράει 58 χρόνια καλλιτεχνικής δημιουργίας. Στο ευρύ ρεπερτόριό της περιλαμβάνονται έργα διαφόρων ειδών και εποχών μουσικής, εγχώρια και διεθνή. Μέχρι τώρα έχει λάβει σημαντικές διακρίσεις κι έχει συνεργαστεί με σπουδαίους καλλιτέχνες.
Κάθε εβδομάδα πραγματοποιούνται 2 πρόβες των μελών, μια κατά φωνή χωριστά (σοπράνο, άλτο, τενόρο, μπάσο), και μια ομαδική (τις ημέρες Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη), στην αίθουσα της χορωδίας (στο parking, πίσω από το Δημαρχείο) και σε άλλες ευρύχωρες αίθουσες, σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.
Στη Μικτή Χορωδία, χάρη στις σύγχρονες μεθόδους που χρησιμοποιούνται, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών, μπορεί οποιοσδήποτε να προσεγγίσει εύκολα ακόμη και σπουδαία έργα μουσικής και να λάβει μέρος στην εκτέλεσή τους.
Μαέστρος της χορωδίας είναι, την τελευταία 20ετία, ο μουσικός & πτυχιούχος παιδαγωγός του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Μιχάλης Καλαεντζής, διευθυντής χορωδιών, διπλωματούχος Σύνθεσης, Βιολιού & Βιόλας, καθηγητής επί σειρά ετών στο Μουσικό Σχολείο Ρόδου.

NO COMMENTS