Ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού-ΠΡΟΤΟΥΡ παρουσίασε την Τρίτη 19 Απριλίου στο Greek Tourism & Gastronomy Workshop στο Παρίσι, τον προορισμό της Ρόδου, τις υψηλού επιπέδου τουριστικές υπηρεσίες που παρέχει, τη γαστρονομία του νησιού (με τη βοήθεια και αρωγή του Σωματείου Εστιατόρων Ρόδου) και τα τοπικά προϊόντα, ενώ ανέδειξε τον περιπατητικό τουρισμό, ως μία από τις πιο ώριμες και ανεπτυγμένες εναλλακτικές μορφές τουρισμού που προσφέρει ο προορισμός στον επισκέπτη.

Η Ρόδος κέρδισε τις εντυπώσεις στο Παρίσι, καθώς ήταν ο μοναδικός εκθέτης που έκανε τις παρουσιάσεις και τις Β2Β συναντήσεις στη Γαλλική γλώσσα. Το Desk του ΠΡΟΤΟΥΡ είχε συνεχή επισκεψιμότητα από επιχειρηματίες, τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους. Χαρακτηριστική η επίσκεψη εκπροσώπων εταιρείας κρουαζιέρας, που μεταξύ άλλων αιτήθηκαν να πραγματοποιείται συγκεκριμένη τελετή υποδοχής κατά την άφιξη των πλοίων και επιβατών στο λιμάνι της Ρόδου.

Ο Πρόεδρος του ΠΡΟΤΟΥΡ, κύριος Αλέξανδρος Κολιάδης και ο Διευθυντής του Οργανισμού, κύριος Διονύσης Τσιλιγκίρης δίνουν έμφαση στην προώθηση της Ρόδου στη Γαλλική τουριστική αγορά, γνωρίζοντας τα μεγάλα περιθώρια που υπάρχουν για την αύξηση των τουριστικών ροών προς το νησί. Ο μέσος Γάλλος επισκέπτης ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την ιστορία, την τοπική γαστρονομία, τα τοπικά προϊόντα, καθώς επίσης για τον περιπατητικό τουρισμό. Το σχέδιο προβολής, προώθησης και επικοινωνίας που εφαρμόζει ο Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού για την ενίσχυση της αγοράς της Γαλλίας, εστιάζει σε όλα τα κύρια ενδιαφέροντα και στις προτιμήσεις των Γάλλων τουριστών.

Σημειώνεται ότι ο ΠΡΟΤΟΥΡ είχε στενή συνεργασία με το Δήμο της Χάλκης που ήταν συνεκθέτης στο διπλανό Desk στο Greek Tourism & Gastronomy Workshop στο Παρίσι!

Από το γραφείο τύπου

NO COMMENTS