«Ανακάλυψα ένα μέρος τόσο μαγικό όσο ιστορικό αλλά και σύγχρονο, καθώς και τόσο ωραίους ανθρώπους. Θεωρώ ότι οι Γάλλοι αλλά και οι κάτοικοι γειτονικών χωρών που διαβάζουν το περιοδικό μας θα θελήσουν να έρθουν στη Ρόδο και να γνωρίσουν από κοντά τις ομορφιές του τόπου, την ιστορία και τον πολιτισμό αιώνων, καθώς και τη ζεστασιά και φιλοξενία των κατοίκων του. Φύση, Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς, παράδοση και γαστρονομία, συνδυασμένα μοναδικά στο πανέμορφο νησί της Ρόδου. Μία πρόταση για διακοπές και εκτός εποχής».

Με τα λόγια αυτά η Γαλλίδα δημοσιογράφος Pauline Waag από το περιοδικό “Echappées Belles” εκφράζει τον ενθουσιασμό της από την πρώτη γνωριμία της με τη Ρόδο, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο νησί στις 20-22 Φεβρουαρίου 2023.
Το τριμηνιαίο περιοδικό “Echappées Belles” του εκδοτικού οίκου Turbulences Presse με κυκλοφορία 60.000 αντίτυπα στη Γαλλία, μοιράζεται με τους Γάλλους ενδιαφέροντα άρθρα για σημαντικούς προορισμούς ευρωπαϊκούς και παγκόσμιους. Ανάμεσα τους περιλαμβάνεται και η Ρόδος ως μοναδικός προορισμός για διακοπές καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, με πολυσέλιδο αφιέρωμα στο τεύχος της άνοιξης 2023.

Για το βασικό αντικείμενο του αφιερώματος της στο νησί που πέρα από τη φύση και τα μνημεία εστιάζεται στην «άλλη» Ρόδο, της παράδοσης, της λαϊκής τέχνης, της κεραμικής, συζήτησε με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Αθανάσιο Βυρίνη, ενώ η διευθύντρια της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου Βεατρίκη Σέρβου την προμήθευσε με πλούσιο έντυπο και ψηφιακό ενημερωτικό υλικό για τη Ρόδο.
«Η Ρόδος είναι το σμαράγδι της Μεσογείου, γνωστή ανά την υφήλιο ως τουριστικός προορισμός υψηλών προδιαγραφών, ένας κοσμοπολίτικος προορισμός με υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και υποδομές που μπορεί να καλύψει και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες και μάλιστα για διακοπές όλο το έτος» ανέφερε στην κα Pauline Waag ο αντιδήμαρχος κ. Βυρίνης.

 

Η φανταστική φύση του νησιού, η ομορφιά του ροδίτικου τοπίου, τα αξιοθέατα της Ρόδου, η ιστορία και ο πολιτισμός του νησιού, τα Μνημεία, η Μεσαιωνική Πόλη, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, η ευγένεια των κατοίκων, η μοναδική ροδίτικη φιλοξενία και οι παραδοσιακές γεύσεις του νησιού, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον της Γαλλίδας δημοσιογράφου κατά την σύντομη παραμονή της στο νησί.

Η Γαλλίδα δημοσιογράφος κατά την επίσκεψη της στο νησί, συνοδευόταν από τον έμπειρο ξεναγό Αλέξανδρο Μαργκό, που με τις πλούσιες γνώσεις του τη βοήθησε να διαμορφώσει την εικόνα του νησιού από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, αλλά και από τον προϊστάμενο του Τμήματος Προβολής, Προώθησης και Πληροφόρησης της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου Κώστα Χατζίκο.

 

Έζησε την μαγεία της Μεσαιωνικής Πόλης, επισκέφθηκε το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο και το Κατάλυμα της Γαλλίας όπου ξεναγήθηκε από τον κεραμίστα κ. Μιχάλη -Ρήγα Συμιού στο εργαστήριο κεραμικής που λειτουργεί στο ισόγειο του ιστορικού κτιρίου.
Θαύμασε την αρχιτεκτονική των κτισμάτων στις Πηγές Καλλιθέας, εντυπωσιάσθηκε από τη Λίνδο, ανέβηκε στην Ακρόπολη, περπάτησε στον οικισμό. Εντυπωσιάσθηκε από τα φροντισμένα σπίτια στα Κοσκινού, επισκέφθηκε το λαογραφικό σπίτι του χωριού.

Τέλος επισκέφθηκε το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης της Ρόδου όπου θαύμασε τα σπουδαία έργα που εκτίθενται εκεί και παρακολούθησε εκδήλωση οινογνωσίας που είχε προγραμματισθεί για τη συγκεκριμένη βραδιά. Μην ξεχνάμε ότι τα κρασιά της Ρόδου είναι φημισμένα σε όλο τον κόσμο και έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις.

Η κα Waag, μετά από την επίσκεψη της στο νησί, ευχαρίστησε θερμά για τη διοργάνωση του ταξιδιού, τον αντιδήμαρχο κ. Βυρίνη και όλα τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού.

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο πλέον ότι η Ρόδος είναι στις πρώτες επιλογές των Γάλλων τουριστών τα τελευταία χρόνια. Οι αριθμοί εξάλλου, οι οποίοι αποτελούν και αδιάψευστους μάρτυρες, σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του αεροδρομίου «Διαγόρας» της Ρόδου, κάνουν λόγο για 124.341 Γάλλους τουρίστες που επισκέφθηκαν τη Ρόδο το 2022 γεγονός που τους φέρνει πέμπτους στη σειρά κατάταξης των επισκεπτών της Ρόδο.

Για την εξαίρετη εικόνα που είχε για το νησί μας και τη φιλοξενία η Γαλλίδα δημοσιογράφος συνέβαλαν τα μέγιστα Ρόδιοι φορείς και επιχειρηματίες – χορηγοί του press trip και συγκεκριμένα: το Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών με τον ξεναγό Αλέξανδρο Μαργκό, η εταιρεία “HI JET RENT A CAR” και το εστιατόριο “NISOS”.

NO COMMENTS