Ενδοοικογενειακή Βία και πανδημία: Συζήτηση για την ψυχολογική και νομική διάσταση

0
182

ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας
Ρόδος, 22/05/ 2020

δελτίο τύπου

Διαδικτυακή Ημερίδα με θέμα:
«Ενδοοικογενειακή Βία και πανδημία:
Συζήτηση για την ψυχολογική και νομική διάσταση»
από το Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

Ως μέτρο καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοΐου προτάθηκε η παραμονή στα σπίτια, προκειμένου να μείνουμε ασφαλείς. Τι γίνεται σε περιπτώσεις που τα σπίτια δεν είναι αρκετά ασφαλή εξαιτίας του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας; Η κοινωνική απομόνωση ανάγκασε πολλές γυναίκες να παραμείνουν σε καραντίνα με συντρόφους που τις κακοποιούν ψυχολογικά ή/και σωματικά.

Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα με θέμα: «Ενδοοικογενειακή Βία και πανδημία: Συζήτηση για την ψυχολογική και νομική διάσταση» την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020 στις 18.30μ.μ στον ιστόστοπο: https://youtu.be/X_Y1Rqjz28Y

Στην ημερίδα θα αναφερθεί το νομικό πλαίσιο που ισχύει για αυτές τις περιπτώσεις, αλλά και οι κοινωνικές και ψυχολογικές διαστάσεις του φαινομένου. Οι Δομές Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Ρόδου με τον κ. Καρίκη Στράτο, αντιδήμαρχο Παιδείας Προσχολικής Αγωγής, Οικολογίας, Ισότητας και Μετανάστευσης υποστηρίζουν και πλαισιώνουν την πρωτοποριακή για τα τοπικά δεδομένα πρωτοβουλία. Οι προσκεκλημένες ομιλήτριες είναι οι: Δέσποινα Ζιώγα, Δικηγόρος Ρόδου, LLM Αστικού Δικαίου, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δ.Σ.Ρ. και η Δέσποινα Φακιδαράκη, Ψυχολόγος MSc, Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Ρόδου. Τη συζήτηση θα συντονίζει η Καλλιόπη Παπαπαύλου – Βαρδέλλη, Δικηγόρος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Γ. Γραμματέας Δ.Σ. Δ.Σ.Ρ., Επικεφαλής της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δ.Σ.Ρ.

 

NO COMMENTS