Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την κοινωνική ένταξη των Ρομά και με στόχο τη προαγωγή και προάσπιση της υγείας μέσω προληπτικών εξετάσεων και εμβολιασμού καθώς και με αίσθημα ευθύνης της Δημόσια Υγείας ο Δήμος Ρόδου συνεχίζει τις δράσεις υποστήριξης των οικογενειών Ρομά που διαμένουν σε καταυλισμούς.


Συγκεκριμένα το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολίτικής και Υγείας με την αρωγή του Αντιδημάρχου Γεώργιου – Ευθύμιου Τριάντου υλοποίησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το πρόγραμμα «Υγεία για Όλους» σε συνεργασία με την Α.Μ.Κ.Ε «Εταιρεία Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας».


Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Ιατρείο Κάτω Ροδινιού με την παρουσία της Προέδρου – Συντονίστριας του Προγράμματος κας Σωτηροπούλου Ελένης πραγματοποιήθηκε κλινική παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός σε 45 παιδιά Ρομά από την παιδίατρο Νικολοπούλου Σταυρούλα με την ενεργό συμμετοχή της Χαραμή Ευαγγελίας – Μαία, της Νοσηλεύτριας από το Βοήθεια στο σπίτι και των στελεχών του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας. Τα εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν ήταν για διφθερίτιδα, τέτανο, κοκκύτη, αιμόφυλο, πολυομυελίτιδα, ηπατίτιδα Β’, Ηπατίτιδα Α’, πνευμονιόκοκκο , μηνιγγιτιδόκοκκο, ιλαρά ερυθρά και παρωτίτιδα και πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών (ΕΕ) του Υπουργείου Υγείας .
Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς & Νήσων Αιγαίου, την Α’ Π.Π. κλινική «Αγία Σοφία», την Παιδιατρική Κλινική ‘’ΜΗΤΕΡΑ’’ και την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκομείο Ρόδου «Ανδρέας Παπανδρέου».
Τέλος ο Δήμος Ρόδου ευχαριστεί θερμά την εταιρεία SEBECO LINES για την συνεισφορά της στην διεξαγωγή της δράσης.

NO COMMENTS