Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή Βασιλόπιτας της δομής «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ» της Α.Μ.Κ.Ε. Δήμου Ρόδου στο “PAVO CAFÉ’’ στο Φαληράκι.


Παρουσία των εργαζομένων, των παιδιών και των μελών του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ», ο Πρόεδρος της ΑΜΚΕ κ. Γεώργιος – Ευθύμιος Τριάντος ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους η νέα χρονιά να είναι ευλογημένη, με υγεία και αισιοδοξία. Ο Πρόεδρος συνεχάρη τους εργαζομένους για το λειτούργημά τους όλα αυτά τα χρόνια που υπηρετούν στην ΑΜΚΕ προσφέροντας τα μέγιστα για την φροντίδα το παιδιών ΑΜΕΑ.
Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πάτερ Ευάρεστος Ηλίας της ενορίας Καλλυθιών.

Να αναφερθεί ότι η δομή «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ» αποτελεί την πρώτη οργανωμένη δομή δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά ΑΜΕΑ που λειτούργησε στα Δωδεκάνησα το έτος 2002 στο πλαίσιο του «ΠΕΠ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 2000-2006» με φορέα λειτουργίας την ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου. Για το έτος 2022-2023 η δομή έχει ενταχθεί στο πλαίσιο της δράσης «Προσχολική Αγωγή και Δημιουργική Απασχόληση» του ΕΣΠΑ 2021-2027 με τελικό δικαιούχο την Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. Συνολικά, απασχολούνται δημιουργικά σε καθημερινή βάση 15 παιδιά με κινητικές αναπηρίες, νοητική στέρηση, σύνδρομο DOWN, κτλ.


Οι εγκαταστάσεις του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ βρίσκονται στην περιοχή Αγ. Νικολάου, δ/νση Δαμασκηνού 108, πληροφορίες στον ιστότοπο: https://amkerodou.gr

NO COMMENTS