Δραστηριότητες για την Πολιτιστική Κληρονομιά και άλλες δράσεις

0
132

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για τη διάσωση της πολιτιστικής κληρονομιάς και την επιμόρφωση, το «Μεσαιωνικό Ρόδο» πραγματοποιεί αυτό το διάστημα παρουσιάσεις και σεμινάρια σε σχολεία, στο πανεπιστήμιο και άλλους φορείς, με διαφορετικές θεματικές.

Έτσι, πρόσφατα, προσκλήθηκαν μέλη του συλλόγου από το νηπιαγωγείο του Ροδίων Παιδεία και το Δημοτικό Σχολείο στις Φάνες, όπου έγινε παρουσίαση για το θρύλο του Δράκου της Ρόδου, με εικόνες, βίντεο και μικρή δραματοποίηση που παρακολούθησαν τα παιδιά με μεγάλο ενδιαφέρον. Η αφήγηση της ιστορίας περιλάμβανε πληροφορίες για την εποχή που θα ήταν χρήσιμες προς αξιοποίηση στη δημιουργία των σχολικών project. Προσεχώς θα πραγματοποιηθούν περισσότερες παρουσιάσεις σε σχολεία.

 

Επιπλέον, ο σύλλογος ανταποκρίθηκε με χαρά στην πρόσκληση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και συγκεκριμένα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, για την παρουσίαση της μεθόδου Time Travel στο πλαίσιο του μαθήματος «Σχολική Παιδαγωγική», ως εργαλείο βιωματικής εκπαίδευσης που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τους μελλοντικούς δασκάλους. Η μέθοδος Τime Travel εφαρμόζεται από το δίκτυο Bridging Ages International σε project εναλλακτικής εκπαίδευσης για σχολεία, σε χώρες τριών ηπείρων.

Η ίδια μέθοδος θα παρουσιαστεί σύντομα ανοιχτά στο κοινό από το «Μεσαιωνικό Ρόδο», στο πλαίσιο της οργάνωσης  σειράς ομιλιών από το Σύλλογο Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Τέλος, την προηγούμενη εβδομάδα, η πρόεδρος του συλλόγου, Άννα Αχιολά, εκπροσώπησε το «Μεσαιωνικό Ρόδο» στην εθνική συνάντηση των μελών του Ελληνικού δικτύου του Anna Lindh Foundation (ALF: διεθνές δίκτυο δικτύων), που πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, όπου συζητήθηκαν ενδιαφέροντα θέματα για τις δράσεις του ιδρύματος. Επίσης, ο σύλλογος υπέβαλλε πρόταση για συμμετοχή στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για τη Μεσόγειο σε 42 χώρες-μέλη του ALF, η οποία εγκρίθηκε προς χρηματοδότηση και αρχές του νέου χρόνου θα ανακοινωθούν περισσότερα για την πραγματοποίηση εκδήλωσης που σκοπό έχει να συνεισφέρει στο διάλογο των πολιτισμών στην Ευρω-μεσογειακή περιοχή και μάλιστα σε μία πολύ ευαίσθητη περίοδο.

 

 

 

 

 

 

 

NO COMMENTS