«Ερωτεύτηκα τη Ρόδο από την πρώτη στιγμή που κατέβηκα από το αεροπλάνο το μακρινό 1976! Η αύρα του νησιού με συνεπήρε και είπα στον εαυτό μου ότι αυτό το νησί θα γίνει η δεύτερη πατρίδα μου, όπως και έγινε»!
Με τα λόγια αυτά η κα Dolores Keller από την Ελβετία, με πορτογαλικές ρίζες, περιέγραψε τους λόγους που έρχεται στο νησί μας για περισσότερες από 90 φορές, επί 46 και πλέον έτη. Η Ρόδος έχει πλέον ριζώσει στην καρδιά της, την έχει μαγέψει η απαράμιλλη φυσική ομορφιά του νησιού, η ιστορία και ο πολιτισμός που αποτυπώνεται σε κάθε γωνιά του, αλλά κυρίως η ζεστασιά και η φιλοξενία των κατοίκων του. Έχει πολλούς φίλους Ροδίτες, επισκέπτεται το νησί που λατρεύει 2-3 φορές τον χρόνο και παραμένει για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Αγαπά και φροντίζει τα ζώα και κυρίως τις γάτες, τις οποίες ταϊζει κάθε μέρα καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής της εδώ.

Το ίδιο συνέβη και με το ζεύγος Karin και Lennart Gotesson, δημοσιογράφο, από τη Σουηδία, που αγάπησε τη Ρόδο από την πρώτη φορά που ήλθε το 1978. Έρχονται στο νησί συχνά, λατρεύουν τις παραδόσεις και τον πολιτισμό του και κυρίως την απαράμιλλη ροδίτικη φιλοξενία. Είναι άριστοι γνώστες και θαυμαστές της έντεχνης ελληνικής μουσικής, ενώ ο κ. Lennart Gotesson έχει γράψει πληθώρα άρθρων για τη Ρόδο και γενικότερα για την Ελλάδα. Έχουν αναπτύξει στενούς οικογενειακούς και φιλικούς δεσμούς με κατοίκους του νησιού .

Η διαχρονική αυτή αγάπη των επισκεπτών για τη Ρόδο και η σαφής προτίμηση τους στο νησί των Ιπποτών, που για τους περισσότερους αποτελεί κυριολεκτικά δεύτερη πατρίδα, επιβεβαιώθηκε για άλλη μία φορά κατά την τελετή βράβευσης επαναλαμβανομένων τουριστών, που έχει καθιερώσει τα τελευταία χρόνια η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαϊου 2022, στο γραφείο του εντεταλμένου συμβούλου Τουρισμού και Δημοσίων Σχέσεων Αθανάσιου Βυρίνη.
Η κα Keller συνοδευόταν στην εκδήλωση από τους οικογενειακούς της φίλους, τον δημοσιογράφο και εκδότη κ. Σταύρο Μάτση και τον επιχειρηματία κ. Μιχάλη Μιχαήλου από την Κρεμαστή.

Ο κ. Βυρίνης απένειμε για άλλη μία φορά τιμητικές διακρίσεις στους φίλους της Ρόδου για την επί σειρά ετών προτίμησή τους στο νησί ως τόπο διακοπών τους, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Τιμάμε σήμερα όλους εσάς ως ελάχιστη ένδειξη, της χαράς και της ικανοποίησης που μας δίδετε να επιλέγετε τη Ρόδο για να περάσετε τις διακοπές τους ανελλιπώς δεκαετίες τώρα. Σας ευχαριστούμε για την παρουσία σας και φέτος εδώ και είμαστε σίγουροι ότι θα σας βλέπουμε για πολλά χρόνια ακόμα».
Οι επισκέπτες με τη σειρά τους ευχαρίστησαν θερμά τον κ. Βυρίνη για την εξαιρετική τιμή να τους απονείμει τις τιμητικές διακρίσεις των φίλων της Ρόδου, ενώ αναφέρθηκαν στις καλύτερες αναμνήσεις που έχουν από τις διακοπές τους στη Ρόδο.

NO COMMENTS