Όπως πέρυσι έτσι και φέτος στη Νέα Πτέρυγα του Νεστορίδειου Μελάθρου οδός Ι. & Π. Νεστορίδη (τμήμα οδού Κω) ανοίγει η πόρτα του Μουσείου για να φιλοξενήσει μικρά και μεγάλα παιδιά καθώς και γονείς. Σε συνεργασία με την κ. Άννα Παπαμάρκου δημιουργήσαμε δια δραστικά εκπαιδευτικά προγράμματα για 7 Σαββατοκύριακα γεμάτα Τέχνη!
Αναλυτικά το πρόγραμμα των δράσεων:
ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
«Η γη είναι το σπίτι μου»
Σάββατο 1 Ιουνίου 2024 και Σάββατο 8 Ιουνίου 2024
17:00 – 18:00, 18:30 – 19:30
Διάρκεια: 60’
Για παιδιά Νηπιαγωγείου μέχρι και ΣΤ’ Δημοτικού
Αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε ομάδα: 20 παιδιά

Ένα διαθεματικό – δια δραστικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει:
• Παρουσίαση των οικολογικών θεμάτων (power point)
• Αφήγηση παραμυθιού με θεατρικό παιχνίδι
• Καλλιτεχνικό εργαστήρι ανακύκλωσης

Το πρόγραμμα αναλυτικά:
• Παρουσίαση των οικολογικών θεμάτων (power point)

Μια διαδραστική παρουσίαση, με πολλές φωτογραφίες και video clips, ειδικά διαμορφωμένη για παιδιά που παρουσιάζει τα οικολογικά προβλήματα. Η παρουσίαση έχει ως στόχο την καλλιέργεια της οικολογικής συνείδησης: Να αναπτυχθεί η επίγνωση της αλληλεξάρτησης ανθρώπου και περιβάλλοντος. Να καλλιεργηθεί το ενδιαφέρον για το οικοσύστημα. Να δοθούν κίνητρα για ενεργό συμμετοχή στη βελτίωση και στην προστασία του πλανήτη. Να ενσταλαχτεί η συνείδηση και η πρακτική εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων.

• Αφήγηση παραμυθιού με θεατρικό παιχνίδι
Τα παιδιά θα ακούσουν την ιστορία του σοφού νεροκουβαλητή που ήξερε πως «τίποτα δεν είναι άχρηστο» ενώ τα ταυτόχρονα θα συμμετέχουν στη δραματοποίηση της ιστορίας.

• Καλλιτεχνικό εργαστήρι ανακύκλωσης
Τα παιδιά θα εμπνευστούν και θα μάθουν την ανακύκλωση μέσω της τέχνης, δημιουργώντας ένα ομαδικό γλυπτό. Για το σκοπό, αυτό θα χρειαστεί το κάθε παιδί να φέρει ένα άδειο κουτάκι αλουμινίου από αναψυκτικό.
Συντελεστές προγράμματος:
Το πρόγραμμα παρουσιάζουν και συντονίζουν:
Άννα Παπαμάρκου (σκηνοθέτης, συγγραφέας-εικονογράφος, εικαστικός θεάτρου)
Μαρία Λογοθέτη (ηθοποιός)

Για πληροφορίες και κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι/ες εκπαιδευτικοί και γονείς μπορούν να επικοινωνούν τηλεφωνικά στο 2241036646 (από 10:00 έως 13:30), για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους.

 

NO COMMENTS