Όμορφες στιγμές διασκέδασης πέρασαν τα παιδιά των «Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης με Αναπηρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ» της μη κερδοσκοπικής εταιρίας «Α.Μ.Κ.Ε.» του Δήμου Ρόδου, στο αποκριάτικο πάρτυ στο “ELLI DISCO CLUB” και στο παραδοσιακό τσίκνισμα της Τσικνοπέμπτης που διοργάνωσαν οι εκπαιδευτές των παιδιών με την απόλυτη στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Ο Πρόεδρος της εταιρίας ΑΜΚΕ, κ. Γεώργιος – Ευθύμιος Τριάντος- Αντιδήμαρχος Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής ο οποίος παρευρέθηκε στο αποκριάτικο πάρτυ των παιδιών την Τετάρτη 19 Απριλίου στο «ELLI DISCO CLUB» δήλωσε μεταξύ άλλων ότι “είναι συγκινητική μα κυρίως αξιέπαινη η στήριξη της ροδίτικης κοινωνίας, των καθημερινών συνανθρώπων μας αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου στις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται για τα παιδιά των δημοτικών κέντρων «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ & ΠΝΟΗ». “Είναι σημαντικό να πραγματοποιούνται τέτοιες εκδηλώσεις, γιατί δίνεται η δυνατότητα στα παιδιά, να κοινωνικοποιηθούν, να συμμετέχουν στα κοινωνικά δρώμενα και να συνειδητοποιούν ότι ανήκουν στο κοινωνικό σύνολο”. Ο κ. Τριάντος τόνισε την μεγάλη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, “χάρη στην οποία η δομές ΚΔΑΠ-ΜΕΑ καταφέρνουν να επιβιώνουν. Eίναι πάντα στο πλευρό μας και τους ευχαριστούμε πάρα πολύ”.

Εκ μέρους των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΜΚΕ ο Πρόεδρος κ. Τριάντος εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον ιδιοκτήτη του κέντρου «ELLI DISCO CLUB» κ. Ρωμαίο Ιωάννη, γιατί τα τελευταία 5 και πλέον έτη, ο κ. Ρωμαίος ανταποκρίνεται σε κάθε κάλεσμα των δομών ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΡΟΔΟΥ και διαθέτει ανυστερόβουλα τον χώρο του για να φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις των παιδιών, φροντίζοντας κάθε φορά να περάσουν όλοι όσον το δυνατόν καλύτερα σε ένα περιβάλλον φιλικό και φιλόξενο.
Επιπλέον ευχαρίστησε για τις δωρεές τους :
1)Τον dj κ. Θάνο Μπαρδόπουλο που διασκέδασε με τις μουσικές του τα παιδιά

2)για τα κεράσματα τους:
-ιδιοκτήτη της καφετέριας “VENUE“ περιοχή αφάντου
-ιδιοκτήτη της pizzeria & spaggeteria “GONDOLA”
-Ζαχαροπλαστείο «ΓΛΥΚΟΕΠΙΛΟΓΕΣ» περιοχή αφάντου
-Αρτοποιείο “ΟΜΕΡ”
-Ζαχαροπλαστείο “PANE DI CAPO”
– “ΔΕΡΜΑΕ” Ρόδου
Για τις χορηγίες της Τσικνοπέμπτης ευχαρίστησε θερμά:
-Το παραδοσιακό ψητοπωλείο «Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ»
-Το κρεοπωλείο «ΨΕΛΛΑΚΗΣ» περιοχή κοσκινού
-Το εστιατόριο «ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ»
-Τους μάγειρες Αλέξανδρος και Θοδωρής Αυγενικός για την εθελοντική παρασκευή των εδεσμάτων
-Τους κύριους Μιχάλη Φτάκλα και Νίκο Κολιό που διασκέδασαν με τις μουσικές τους τα παιδιά.

Τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης για Παιδιά με Αναπηρίες «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΕΣΤΙΑ» & «ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «ΠΝΟΗ» που λειτουργεί η ΑΜΚΕ του Δήμου Ρόδου, είναι δύο πρότυπες χρηματοδοτούμενες κοινωνικές δομές στα Δωδεκάνησα, που στόχο έχουν την ένταξη παιδιών και εφήβων με αναπηρίες σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης. Τα δύο κέντρα λειτουργούν στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων από το έτος 2002 και 2007 αντίστοιχα και σήμερα φιλοξενούν 40 παιδιά, που πάσχουν από σύνδρομο DOWN, νοητική υστέρηση, αυτισμό και κινητικά προβλήματα. Είναι στελεχωμένα από εξειδικευμένο προσωπικό (κοινωνικό λειτουργό, φυσικοθεραπευτή, τεχνικούς εκπαιδευτές κτλ) και παρέχουν σε καθημερινή βάση, δωρεάν τις υπηρεσίες στα παιδιά που παρακολουθούν το πρόγραμμά τους.
Για την ΑΜΚΕ
Ο Πρόεδρος

Γεώργιος-Ευθύμιος Τριάντος
Αντιδήμαρχος Δημ. Υγείας &
Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Ρόδου

NO COMMENTS