Διακόσιους απογόνους του Τάγματος των Ιωαννιτών Ιπποτών από την Αυστρία, ανάμεσά τους και σαράντα πέντε ΑμΕΑ, πραγματοποίησαν χθες εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο και έγιναν δεκτοί από τον Αντιδήμαρχο Τουρισμού-Πολιτισμού, κ. Κώστα Ταρασλιά.

Τους επισκέπτες συνόδευε η Πρόξενος της Αυστρίας στη Ρόδο, κα Μαίρη Μοσχή, η οποία ανέφερε ότι έχουν γυρίσει το νησί, έχουν χαρεί τις ομορφιές του και μάλιστα σήμερα θα βρίσκονται στη Φιλέρημο για μία ειδική προσκυνηματική εκδρομή. Η ίδια τους ευχαρίστησε που ήρθαν στη Ρόδο και είπε ότι ελπίζει να ξαναέρθουν.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος τους καλωσόρισε και δήλωσε ότι με πολύ χαρά ο Δήμος τους υποδέχθηκε στην εθιμοτυπική επίσκεψη. Μίλησαν για τις δράσεις τους και περιμένουν να τους δουν να έρχονται ξανά και ξανά, όπως και τους άλλους απογόνους που προέρχονται από τις δέκα γλώσσες. Και δήλωσε ο κ. Ταρασλιάς:
«Για εμάς είναι πολύ σημαντικό να συνδέουμε την ιστορία μας με τη σημερινή Ρόδο. Είναι ευπρόσδεκτοι, καλοδεχούμενοι και πάντα θα είμαστε στο Δήμο Ρόδου ανοιχτοί σε συνεργασίες, τόσο με διεθνείς συλλόγους όσο και τοπικούς, διότι το πολιτιστικό προϊόν είναι ένα από τα ζητούμενα τα οποία θέτουμε εμείς  στην καινούργια Δημοτική Αρχή».

Δεν παρέλειψε, ακόμη, να αναφέρει ότι έχουν μεγάλους δεσμούς με τη Ρόδο, από την εποχή τους έχουν μείνει σημαντικά κτίρια στην πόλη, που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και που σήμερα την αναδεικνύουμε και μέσα από τα τουριστικά προγράμματα.

Πηγή :rodiaki.gr

NO COMMENTS