Εγκαθίσταται σύγχρονη Δομημένη Καλωδίωση για δίκτυα Δεδομένων Η/Υ και Τηλεφωνίας

Ο Δήμος Ρόδου στο πλαίσιο της αναβάθμισης των τηλεπικοινωνιακών δικτυακών του υποδομών, προβαίνει στην εγκατάσταση σύγχρονης δομημένης καλωδίωσης στο Δημαρχιακό Μέγαρο.
Σε όλους τους ορόφους του κτηρίου, εγκαθίσταται ένα σύνολο καλωδίων Utp6 και υλικών-συμπεριλαμβανομένου δικτύου οπτικών ινών-το οποίο πραγματοποιεί ταχύτατα και ασφαλώς την μετάδοση φωνής και δεδομένων. Οι εγκαταστάσεις δομημένης καλωδίωσης είναι σύγχρονης αρχιτεκτονικής, χρησιμοποιώντας τυποποιημένα υλικά τελευταίας τεχνολογίας και τοπολογία σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.


Η ενσωμάτωση συστημάτων υψηλής τεχνολογίας σε όλους τους τομείς, ενίσχυσε την ανάγκη ενός τυποποιημένου τρόπου καλωδίωσης.

Με το νέο σύγχρονο σύστημα καλωδίωσης, σκοπός είναι να εξυπηρετούνται στο μέλλον οι παρακάτω ανάγκες:

•Πυρασφάλεια – πυρανίχνευση
•Σύστημα ασφαλείας και ελέγχου πρόσβασης
•Σύστημα ελέγχου και εξοικονόμησης ενέργειας
•Σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας και εξαερισμού
•Ταψυτατη και Ασφαλη Μεταφορά δεδομένων (Δίκτυο Η/Υ)
•Μεταφορά φωνής (Τηλέφωνο – τηλεφωνικό κέντρο)
•Μεταφορά εικόνας (Ψηφιακή τηλεόραση)
«Η Δημοτική Αρχή του Αντώνη Καμπουράκη παραμένοντας, σταθερά προσανατολισμένη στην ψηφιακή μετάβαση, στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στην εξοικονόμηση ενέργειας, υιοθετεί νέες τεχνολογίες για την καλύτερη λειτουργία των υπηρεσιών του. Μία σύγχρονη δομημένη καλωδίωση στο Δημαρχιακό Μέγαρο αποτελεί τη βασική υποδομή για την επίτευξη των ανωτέρω στόχων. Επισημαίνεται ότι η τελευταία παρέμβαση που έγινε στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο του Δημαρχιακού Μεγάρου καταγράφεται από τη δεκαετία του ’90», δήλωσε ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Νέων Τεχνολογιών & Πληροφορικής κ. Σπύρος Σπυρόπουλος.

Εκ του γραφείου τύπου

NO COMMENTS