Ξεκινά την ερχόμενη βδομάδα από τις 24 του Οκτώβρη η μεγάλη γιορτή του θεάτρου, η 31η Συνάντηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου που φέτος θα γίνει στη Ρόδο. Η συνάντηση θα διαρκέσει από τις 24 Οκτώβρη μέχρι 4 Νοέμβρη και κατά τη διάρκειά της είκοσι έξι ομάδες από δέκα τέσσερα νησιά του Αιγαίου θα παρουσιάζουν καθημερινά δύο ή τρεις παραστάσεις. Θα παρουσιαστούν έργα ελληνικού και ξένου ρεπερτορίου, ανάμεσά τους και παιδικά.

Οι παραστάσεις θα δίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου, στο θέατρο του Κολλεγίου Ρόδου καθώς και στο κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ.

Διοργανωτές της Συνάντησης είναι το Υπουργείο  Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Ρόδου και τον Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Αθλητισμού Ρόδου.

Οι συναντήσεις των ερασιτεχνικών θιάσων Αιγαίου που πραγματοποιούνται τώρα και 31 χρόνια ξεκίνησαν το 1988 στη Μυτιλήνη. Έχουν καταξιωθεί πλέον θεσμικά και έχουν αποτελέσει την αφορμή να ξεπηδήσουν νέα θεατρικά σχήματα στα νησιά του Αιγαίου.  Με την αγάπη τους για το θέατρο, οι εραστές της τέχνης, με το μεράκι τους για καλλιτεχνική δημιουργία και την επιθυμία να εκφραστούν μέσα από το μεγάλο αυτό σχολείο, το θέατρο, δημιουργούν σημαντικό έργο στο νησί τους.

Η ετήσια συνάντηση των ερασιτεχνικών θιάσων των νησιών του Αιγαίου που πραγματοποιείται, κάθε χρόνο, σε διαφορετικό νησί, δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους του να χαρούν τις θεατρικές δημιουργίες των ομάδων που συμμετέχουν με ποιοτικές παραστάσεις οι οποίες έχουν όλες ελεύθερη είσοδο.

Αποτελεί όμως και μια προσπάθεια ενθάρρυνσης της ερασιτεχνικής δημιουργίας με πολλαπλές επιδράσεις στο επίπεδο ζωής των κατοίκων αλλά και της προβολής της πολιτιστικής ταυτότητας του Αρχιπελάγους και της αυτοδύναμης πολιτιστικής ανάπτυξης της περιφέρειας.

Οι συναντήσεις έχουν χαρακτήρα επιμορφωτικό και ψυχαγωγικό και όχι διαγωνιστικό. Έτσι, δίνεται και στους ερασιτέχνες η ευκαιρία αλληλογνωριμίας και δημιουργικού, μεταξύ τους, διαλόγου.

Ως διοργάνωση είναι πολύ σημαντική και για την τοπική οικονομία και την κοινωνία δεδομένου ότι θα έρθουν το νησί εκατοντάδες μέλη των θεατρικών ομάδων του Αιγαίου που θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα μνημεία και αξιοθέατα της Ρόδου.

Η καινούργια δεκαετία, με την 31η Συνάντηση των Ερασιτεχνικών Θιάσων Αιγαίου  ξεκινά από τη Ρόδο με αισιόδοξες προοπτικές για το θέατρο και την καλλιτεχνική δημιουργία στα νησιά του Αιγαίου πελάγους. Και η «ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ», που αποτελεί μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού, καλεί όλους τους φίλους του θεάτρου και της ερασιτεχνικής δημιουργίας να χαρούν τις θεατρικές παραστάσεις που τα μέλη των ομάδων που θα φιλοξενήσει η Ρόδος, θα προσφέρουν έχοντας βάλει ως προζύμι ένα κομμάτι από την ψυχή τους.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΘΙΑΣΩΝ (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NO COMMENTS