ΕΘΝΟΣΗΜΟ Ρόδος  30-01-2020
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΡΟΔΟΥ
ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ  ΓΕΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
Ταχ.Δ/νση: Νέα Αγορά,  Α΄ όροφος
Γραφείο αρ. 40
Ταχ.Κωδ.:  85100,  Ρόδος
Πληρ:         Μάκρας  Ιωάννης
Τηλέφ.:       2241035937
E-mail:       makrasioap@yahoo.gr
URL:          www.rhodes.gr
 ΠΡΟΣ:
 όλα τα τοπικά Μ.Μ.Ε
έντυπα και ηλεκτρονικά  

Το Τμήμα Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου, διοργανώνει και υλοποιεί πεζοπορική ξενάγηση, στον ευρύτερο χώρο του λόφου του Αγίου Στεφάνου (Μόντε Σμιθ) στην Ακρόπολη της Ρόδου, σε μια κυκλική πεζοπορική διαδρομή, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 στις 11:00 το πρωί, με αφετηρία τον χώρο στάθμευσης, 100 μέτρα πριν από την είσοδο του Αρχαίου Σταδίου, επί της οδού Διαγοριδών, και κατάληξη πάλι στον ίδιο χώρο.

 Η δράση πραγματοποιείται με την σημαντική υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου, καθώς και με τη συνεργασία του Σωματείου Διπλωματούχων Ξεναγών Δωδεκανήσου, ειδικότερα του επιφανούς μέλους του και Προέδρου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών, κ. Ξυλουρά Νίκου, ο οποίος θα πραγματοποιήσει εκτεταμένο σχολιασμό με κεντρικό θέμα τους «Αρχαίους Ρόδιους Ολυμπιονίκες», τους Ολυμπιακούς αγώνες και τα αγωνίσματα που ελάμβαναν χώρα σ’ αυτούς, ενώ κατά την διάρκεια αυτής της κυκλικής πεζοπορικής ξενάγησης θα γίνουν νύξεις για τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της ελληνιστικής και υστεροελληνιστικής περιόδου (3ος-2ος αι. π.X.), όπως τον Nαό της Aθηνάς Πολιάδος & του Διός Πολιέως, τον Nαό του Πυθίου Aπόλλωνος, τα «Νυμφαία», το Αρχαίο Στάδιο, το Ωδείο, αλλά και για το παρατηρητήριο του  Άγγλου Ναυάρχου Σίντνεϊ Σμιθ (Sir William Sidney Smith, 1764-1840).

Καλούμε λοιπόν όλους τους φίλους πεζοπόρους, καθώς και εκείνους που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν με εμπεριστατωμένες και τεκμηριωμένες γνώσεις τα ιστορικά ενδιαφέροντά τους, να αφήσουν την ημερομηνία της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου 2020, «ανοικτή» και να μας ακολουθήσουν. Είναι απαραίτητος ο αθλητικός ρουχισμός, τα αθλητικά παπούτσια, το καπέλο, αλλά και μικρό σακίδιο με ατομικό  νερό, απαραιτήτως, και ένα μικρογεύμα, για όποιον το επιθυμεί.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται σθεναρά από  τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου μας και ειδικότερα από τον καθ’ ύλην αρμόδιο Αντιδήμαρχο για θέματα Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων κ. Ταρασλιά Κωνσταντίνο.

Η αφίσα και το έντυπο υλικό για την προώθηση της δράσης αυτής είναι χορηγία του Τυπογραφείου – Γραφικές Τέχνες, Νίκου Χατζηκαλημέρη, ενώ το «Ραδιόφωνο Λυχνάρι» είναι ο ραδιοφωνικός χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης και η επίσημη Ιστοσελίδα του Rodos Events ο διαδικτυακός χορηγός προβολής της.

Το «Σώμα Σαμαρειτών, Διασωστών, Ναυαγοσωστών» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Περιφερειακό Τμήμα Ρόδου και η Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ο.Α.Κ), θα συνδράμουν σημαντικά στο θέμα της ασφάλειας των συμμετεχόντων πεζοπόρων μας, ενώ θεωρείται όπως και σε κάθε άλλη δράση μας, άλλωστε, αυτονόητη η  αρωγή της Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Ρόδου.

Η αθλητική – πολιτιστική εκδήλωση θα περαιωθεί με την παρουσίαση τεχνικών- στάσεων και ασκήσεων, από την εξαίρετη κα Μαρία Νικολίκου (Certified Yoga Instructor / Yoga Alliance), η οποία ευγενικά αποδέχθηκε να συμμετάσχει στην δράση αυτή εθελοντικά.

Η προαναφερόμενη ξενάγηση και η αθλητική παρουσίαση θα γίνει με την σημαντική χορηγία του εξειδικευμένου συστήματος της ομώνυμης εταιρείας «Speakeasy (Tour Guide System)», η οποία παρέχει καθημερινές υπηρεσίες παράδοσης και παραλαβής συστημάτων ξενάγησης. Με ένα ειδικό σύστημα πομποδεκτών, άτομα ενός ολιγομελούς εκδρομικού γκρουπ, αλλά και αρκετών δεκάδων ακόμα και εκατοντάδων, μπορούν να ακούν απευθείας το ξεναγό τους από την ίδια συχνότητα στην οποία είναι συνδεδεμένοι. Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα ξενάγησης επιτρέπει στον επισκέπτη να ακούει τον ξεναγό του μέχρι και σε 100 μέτρα απόσταση, χωρίς αυτός να καταβάλει υπέρμετρη προσπάθεια ούτε και να φωνασκεί, επιπροσθέτως, εντός ενός αρχαιολογικού ή άλλου σημαντικού πολιτιστικού χώρου.

Η δράση είναι ανοικτή προς όλους τους δημότες – πολίτες, χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη δήλωση συμμετοχής σ’ αυτήν.

 Περαιτέρω σχετικές πληροφορίες στο τηλέφωνο 2241035937 του Τμήματος Αθλητισμού & Νέας Γενιάς, της Δ/νσης Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Ρόδου (Δευτέρα – Παρασκευή 08:00 -15:00).

ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Δ/ΝΣΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

 

 

 

NO COMMENTS