Ο Δήμος Ρόδου, μέσω της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, ξεκίνησε την υλοποίηση του προγράμματος Κέντρο Κοινότητας.

Το Κέντρο Κοινότητας, έρχεται να εμπλουτίσει τις υπηρεσίες που προσφέρονται από τη Διεύθυνση, αφού πέρα από την υποστήριξη των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών, θα αποτελέσει  τοπικό σημείο αναφοράς για την υποδοχή, εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα Κοινωνικά Προγράμματα και Υπηρεσίες που υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή του δήμου.

Στο πλαίσιο αυτό την Παρασκευή 26 Μαΐου, στις δομές της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας (παλιό νοσοκομείο) όπου και στεγάζεται το Κέντρο Κοινότητας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του. Επιθυμία της κα. Άννα Ζωάννου, αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Ισότητας των Φύλων,  Τρίτης Ηλικίας, Αμεα και Εθελοντισμού είναι η συμμετοχή στην εκδήλωση όλων των φορέων που ενεργά υποστηρίζουν το έργο της κοινωνικής αλληλεγγύης του Δήμου.

Μέχρι στιγμής περίπου σαράντα (40) φορείς έχουν δηλώσει συμμετοχή στα εγκαίνια. Την ημέρα εκείνη θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους και τις δράσεις προσφοράς προς την τοπική κοινωνία. Όσοι φορείς, ομάδες πολιτών  επιθυμούν να πάρουν μέρος στην εκδήλωση των εγκαινίων μπορούν να συμμετάσχουν στη συνάντηση εργασίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 17 Μαΐου στις 10:30πμ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία θα καθοριστεί ο τρόπος παρουσίασης.

 

NO COMMENTS