Την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου πρόκειται να υπογραφεί το Πρωτόκολλο Συνεργασίας του Δικτύου κατά της Έμφυλης & Ενδοοικογενειακής βίας Ρόδου από τοπικούς φορείς. Το Πρωτόκολλο εκπονήθηκε μέσα από διαβουλεύσεις – διεργασίες των εννιά συμμετεχόντων φορέων και συγκεκριμένα των:
1. Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών & Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών Δήμου Ρόδου
2. Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου
3. Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Πανεπιστημίου Αιγαίου
4. Κοινωνική Υπηρεσία του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου
5. Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου
6. Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου
7. Δικηγορικός Σύλλογος Ρόδου – Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
8. Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Δωδεκανήσου ΑΝ.ΔΩ Α.Ε και
9. Φιλότιμο Ίδρυμα

Αρωγοί του Δικτύου είναι η Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου με το Τμήμα Ενδοοικογενειακής βίας και η Α΄ Διεύθυνση Αστυνομίας Δωδεκανήσου με το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής βίας

Στόχος του Πρωτοκόλλου είναι η συνεργασία για την πρόληψη και καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων, των πολλαπλών διακρίσεων και της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών με την από κοινού ανάληψη σχεδιασμού πολιτικών, εργαλείων και δράσεων των συμμετεχόντων και αρωγών μελών, καθώς και η υλοποίηση πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων με κάθε πρόσφορο μέσο.

Στο πλαίσιο της υπογραφής του Πρωτοκόλλου ο Δήμος Ρόδου, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου συνδιοργανώνουν με την υποστήριξη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ρόδου και του ΔΟΠΑΡ διήμερο εκδηλώσεων την Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου στο Κινηματοθέατρο ΡΟΔΟΝ. Ευγενικός χορηγός επικοινωνίας το Ραδιόφωνο ΛΥΧΝΑΡΙ. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί στο άμεσο διάστημα. Στις εκδηλώσεις θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης και διασποράς του κορωνοϊού.

 

NO COMMENTS