Μαθητές από τη Γεωργία οι οποίοι φιλοξενήθηκαν στην θερινή κατασκήνωση της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου στη Λάρδο και τους συνοδούς τους με επικεφαλής τον ιερέα Nicholas Skhulukhia, υποδέχθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τουρισμού, Δημοσίων και Δημοσίων Σχέσεων κ. Θανάσης Βυρίνης.

Τα παιδιά έθεσαν τα ερωτήματά τους και ενημερώθηκαν από τον κύριο Βυρίνη για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και των Υπηρεσιών του Δήμου. «Το ενδιαφέρον των παιδιών να μάθουν στοιχεία τόσο για τη Ρόδο, όσο και ευρύτερα για την Ελλάδα αποτυπώθηκε από το πλήθος ερωτήσεων. Το σύστημα της ελληνικής εκπαίδευσης, οι σπουδές στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια κέντρισαν ιδιαίτερα τους μαθητές, αφού στον τόπο τους έχουν υψηλό κόστος, επομένως αναφέρονται περισσότερο σε εύπορους. Η ποικιλία των εντυπώσεων και των εμπειριών που απέκτησαν, τους έκαναν να υποσχεθούν  μελλοντικά ότι θα ξανάρθουν με τις οικογένειές τους και τους φίλους τους. Τέτοιες δράσεις θεωρούμε ότι καλλιεργούν τους σπόρους συναδέλφωσης και ανταλλαγής κουλτούρας μεταξύ των λαών», δήλωσε ο κ. Βυρίνης.

Για τη φιλοξενία που δέχθηκαν στη Ρόδο, οι μαθητές και οι συνοδοί τους εξέφρασαν τις ευχαριστίες και τον ενθουσιασμό τους, τονίζοντας ότι με τις εμπειρίες που αποκόμισαν κατά την παραμονή τους στο νησί,  ενίσχυσαν τη συνολική τους προοπτική σχετικά με τον δυτικό πολιτισμό και τις αξίες. Τέλος, προσκάλεσαν τον κ. Βυρίνη στη Γεωργία για μια γνωριμία με τη χώρα τους και τους ανθρώπους.

 Από το γραφείο τύπου

NO COMMENTS