Με πρωτοβουλία της θεατρικής ομάδας «Ηλιος» του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, Ατόμων με Αναπηρίες Κέντρο διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ατόμων με νοητική στέρηση «Ελπίδα» και των δομών ΚΔΑΠ-μεΑ «Εστία» και «Πνοή» της ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου, σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Αρχαίο Θέατρο Εκπαιδευτικές και Φιλολογικές Προσεγγίσεις» του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου διοργανώνεται τριήμερο θεατρικό φεστιβάλ με διασκευές του Αριστοφάνη.

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου και ώρες 10:00 έως 13:00
Είσοδος ελεύθερη

Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει ο κ. Σπυρίδων Συρόπουλος.

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024

10:00 Έναρξη χαιρετισμών.

1. κ. Σπυρίδων Συρόπουλος, Διευθυντής Π.Μ.Σ. «Αρχαίο Θέατρο: Εκπαιδευτικές και Φιλολογικές Προσεγγίσεις» και Καθηγητής του Τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
2. κ. Θωμάς Σωτρίλλης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Ισότητας Δήμου Ρόδου και Πρόεδρος Δ.Σ της ΑΜΚΕ Κοινωνικής Φροντίδας & Ανάπτυξης Δήμου Ρόδου.
3. κ. Σταυρούλα Καπούλα, Πρόεδρος του Δωδεκανησιακού Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία- Κέντρο Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Νοητική Στέρηση «ΕΛΠΙΔΑ».

10:30 Έναρξη θεατρικής παράστασης : «Ειρήνη 2444» από την θεατρική ομάδα «Ήλιος» του κέντρου «Ελπίδα».
Διασκευή από την κωμωδία του Αριστοφάνη «Ειρήνη». Την παράσταση θα προλογίσει ο κ. Νίκος Χαβιαράς, θεατρολόγος και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας «Ήλιος».

11:20 – 10 λεπτά διάλειμμα.

11:30 «Το Θέατρο στην Εκπαίδευση»: Παρουσίαση από την κα. Μαρία Κλαδάκη, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Θα ακολουθήσει βιωματικό θεατρικό εργαστήριο με τους ωφελούμενους των δομών και φοιτητές/τριες του Π.Μ.Σ. «Αρχαίο Θέατρο: Εκπαιδευτικές και Φιλολογικές Προσεγγίσεις» – Συντονίστρια κα. Κλαδάκη.

12:00 Απονομή επαίνων στους ωφελούμενους της θεατρικής ομάδας «Ήλιος» του κέντρου «Ελπίδα».

Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2024

10:00 Έναρξη χαιρετισμών.
1. κα. Ασημίνα Τσιμπιδάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Ειδικής Αγωγής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
2. κ. Απόστολος Στεφανής, γυμναστής ειδικής αγωγής και υπεύθυνος της δομής «ΚΔΑΠ μεΑ ΕΣΤΙΑ» της Α.Μ.Κ.Ε. Δήμου Ρόδου.
3. κ. Γιώργος Κατάκος, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του «ΚΔΑΠ μεΑ ΕΣΤΙΑ».

10:30 Έναρξη θεατρικής παράστασης : «Να τα βατράχια μας!!» από την θεατρική ομάδα του «ΚΔΑΠ μεΑ ΕΣΤΙΑ». Διασκευή από την κωμωδία «Βάτραχοι» του Αριστοφάνη. Την παράσταση θα προλογίσει ο κ. Κωνσταντίνος Τρέχας, θεατρολόγος του «ΚΔΑΠ μεΑ ΕΣΤΙΑ».

11:30 – Διάλειμμα 10 λεπτών.

11:40 Απονομή επαίνων στους ωφελούμενους της θεατρικής ομάδας του «ΚΔΑΠ-μεΑ ΕΣΤΙΑ».

Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

10:00 Έναρξη χαιρετισμών.
1. κ. Θεόδωρος Παππάς, Διδάκτωρ Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου του Μονπελιέ. Καθηγητής της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας στο Τμήμα Αρχειονομίας και Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. (βιντεοσκοπημένος χαιρετισμός).
2. κα. Κυριακή Παμπάλη, κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της δομής «ΚΔΑΠ μεΑ ΠΝΟΗ» της Α.Μ.Κ.Ε. Δήμου Ρόδου.
3. κα. Όλγα Παπαμασταματίου, Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του «ΚΔΑΠ-μεΑ ΠΝΟΗ».

10:30 Έναρξη θεατρικής παράστασης: «Πλούτος του Αριστοφάνη» από την θεατρική ομάδα του «ΚΔΑΠ μεΑ ΠΝΟΗ». Διασκευή από την κωμωδία «ο Πλούτος» του Αριστοφάνη. Την παράσταση θα προλογίσει η κα. Μαρίνα Γεωργιοπούλου, θεατρολόγος του «ΚΔΑΠ μεΑ ΠΝΟΗ».

11:30 – 10 λεπτά διάλειμμα.

11:40 Απονομή επαίνων στους ωφελούμενους της θεατρικής ομάδας του «ΚΔΑΠ-μεΑ ΠΝΟΗ».

 

NO COMMENTS