Σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν ο Αναπληρωτής Δημάρχου, Αντιδήμαρχος Προσχολικής Αγωγής & Μετανάστευσης, κ. Στράτος Καρίκης, η Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Πρωτογενούς Τομέα, Οικολογίας & Ισότητας Φύλων, κα Κίκη Πάττα-Αποστολίδη και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Προστασίας-Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας & Δ.Ε. Νότιας Ρόδου, κ. Σάββας Καραταπάνης με τον Καθηγητή Παθολογίας Παραγωγικών Ζώων του Τμήματος Κτηνιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, κ. Γεώργιο Χριστοδουλόπουλο στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών της Δημοτικής Αρχής για την επιτήρηση και φροντίδα των ελαφιών Dama-Dama.


Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν (διαδικτυακά) εκπρόσωποι των αγροτών της Νότιας Ρόδου, συζητήθηκαν διεξοδικά όλες οι ενδεδειγμένες λύσεις. Μεταξύ άλλων τέθηκε η πρότασης της σύστασης ενός ενιαίου φορέα ο οποίος θα στελεχωθεί από εξειδικευμένους κτηνιάτρους και ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που θα ασχολείται στο πεδίο (στους χώρους δηλαδή που ζει το ελάφι/πλατόνι) με την περίθαλψη, παρακολούθηση και φροντίδα των ζώων, αλλά και με την καταγραφή (με τη χρήση σύγχρονων μέσων) και σήμανση του πληθυσμού τους.
Όπως τονίσθηκε από τον κ. Καρίκη και επισημάνθηκε από τον κ. Καραταπάνη και την κα Πάττα, η διαμόρφωση ενός ολοκληρωμένου πλέγματος ενδεδειγμένων δράσεων για την επιτήρηση και φροντίδα των ελαφιών Dama-Dama, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής.
Υπό το πρίσμα αυτό, η διαβούλευση του Δήμου Ρόδου με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θα συνεχισθεί, προκειμένου να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία του ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας μας.

 

Εκ του γραφείου τύπου

NO COMMENTS