Την Τετάρτη 3 Νοεμβρίου και ώρα 11:00πμ πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακή σύσκεψη της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας Δήμου Ρόδου με θέματα ημερήσιας διάταξης τη διοργάνωση εκδήλωσης στις 25η Νοεμβρίου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, καθώς και την κατάρτιση του ετησίου σχεδίου δράσης της Επιτροπής για το έτος 2022.

Σύμφωνα με την υπ’αριθμ. 231/2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου (ΑΔΑ: ΩΤ5ΗΩ1Π-ΞΔΟ) στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Ρόδου συμπεριλαμβάνεται η οργάνωση ενημερωτικών εκδηλώσεων, ημερίδων/συνεδρίων, επιμορφωτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων σε θέματα κακοποίησης / πρόληψης της βίας, υγείας, γυναικείας απασχόλησης και πολιτικών ίσων ευκαιριών, ενίσχυσης της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις ευθύνης, συνεργασία με γυναίκες από το πεδίο του πολιτισμού και των τεχνών σε επίπεδο Δήμου σε συνεργασία με την Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση και με τις μονάδες υγείας για ενημερωτικές εκδηλώσεις που θα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες Δήμων, κλπ.

«Μετράμε 13 γυναικοκτονίες το 2021. Μεγάλος αριθμός για εφησυχασμό. Αυτό που θέλουμε να περάσουμε ως μήνυμα είναι ότι καμία γυναίκα δεν είναι μόνη. Όλες, είμαστε μαζί. Το μόνο που χρειάζεται, είναι να μιλάμε» επισήμανε η κα. Κική Πάττα Αποστολίδη, εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος σε θέματα Ισότητας και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας, συμπληρώνοντας τα εξής: «Και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας για να σέβονται τον άνθρωπο, να μάθουμε σε άνδρες και αγόρια ότι είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας».

 

 

NO COMMENTS