Τον δωδεκανησιακής καταγωγής Δήμαρχο του Περθ της Αυστραλίας Βασίλη Ζεμπίλα υποδέχθηκε σήμερα Τετάρτη στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Καμπουράκης ο οποίος δήλωσε ότι:

«Αξιότιμε Κύριε Ζεμπίλα,
Είναι πραγματική χαρά και τιμή να σας φιλοξενούμε στην όμορφη Ρόδο μας. Είναι τιμή, διότι έχουμε απέναντι μας έναν νέο άνθρωπο, διακεκριμένο και ανεξάρτητα από την ιδιότητά του, πάντα κοντά στον πολίτη. Όμως είναι και μεγάλη χαρά, καθώς αποτελείτε ένα εξέχων μέλος της μεγάλης Δωδεκανησιακής μας ομογένειας στην Αυστραλία, με καταγωγή από το ακριτικό μας Καστελόριζο. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στο παρελθόν χιλιάδες Δωδεκανήσιοι μετανάστευσαν προς την Αυστραλία, δημιουργώντας σπουδαίες κοινότητες για τον απανταχού Ελληνισμό και σήμερα μετέχουν ενεργά στα δρώμενα της νέας πατρίδας τους, χωρίς βέβαια να ξεχνάνε τις ρίζες τους και «σηκώνοντας» πάντα ψηλά και περήφανα την Ελληνική σημαία όπως ακριβώς πράττετε εσείς.


Η διδυμοποιήση του Δήμου της Ρόδου με τον αντίστοιχο του Πέρθ, επιβεβαιώνει ακριβώς αυτή την στενότητα των σχέσεων μεταξύ Ρόδου και Πέρθ. Όπως γνωρίζετε, το 2024 συμπληρώνονται 40 χρόνια από την διδυμοποίηση και ευελπιστώ ότι ο εορτασμός αυτής της «επετείου» θα μας δώσει την ευκαιρία κοινών δράσεων που θα ανανεώνουν και θα εμβαθύνουν τη συνεργασία μας, με οφέλη για τους πολίτες μας. Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας είναι για την αυτοδιοίκηση ο συντομότερος δρόμος προς την επιτυχία του έργου της στην καθημερινότητα των δημοτών.


Σας ευχαριστώ πολύ για την παρουσία σας, εδώ στην πόλη της Ρόδου και σας εύχομαι ολόψυχα καλό υπόλοιπο διαμονής στο πάντα φιλόξενο, όπως άλλωστε γνωρίζετε, νησί μας.
Τέλος, θα ήθελα να σας παρακαλέσω, κατά την επιστροφή σας στο Περθ να μεταφέρετε στους Έλληνες της ομογένειας θερμούς χαιρετισμούς και να τους υπενθυμίσετε ότι η Ρόδος, το σμαραγδένιο νησί μέσα στο καταγάλανο Αιγαίο, είναι πάντοτε ανοιχτή και έτοιμη να τους φιλοξενήσει, ως ένας σταθερός συνδετικός κρίκος της πατρίδας με την ομογένεια».

NO COMMENTS