Συνάντηση με το νέο πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρόδου, κ. Κώστα Κορδιστό και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είχαν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Μετανάστευσης και Αναπληρωτής Δημάρχου, κ. Στράτος Καρίκης και ο Αντιδήμαρχος Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων, κ. Παναγιώτης Σταμάτης.
Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό και συνεργατικό κλίμα, συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική και σχολική κοινότητα με τον κ. Καρίκη και τον κ. Σταμάτη να τονίζουν ότι η Δημοτική Αρχή δίνει ιδιαίτερη έμφαση στον τομέα της Παιδείας, μεριμνώντας πρωτίστως για την ασφάλεια των μαθητών και την αναβάθμιση των σχολικών κτηρίων με συντηρήσεις και παρεμβάσεις μικρής κλίμακας. Οι Αντιδήμαρχοι αναφέρθηκαν, επίσης, στην επιχορήγηση των σχολείων, μέσω των Σχολικών Επιτροπών (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης), για την κάλυψη των λειτουργικών τους αναγκών και την διευκόλυνση του παρεχόμενου εκπαιδευτικού έργου. Διευκρίνισαν δε ότι θα διατεθούν τα απαιτούμενα κονδύλια ώστε να εξασφαλισθεί η επαρκής θέρμανση των σχολείων.
Στο τραπέζι της συζήτησης τέθηκε η ανάγκη ενίσχυσης της σχολικής στέγης με τον αντιδήμαρχο κ. Στράτο Καρίκη να δηλώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαγωνιστική διαδικασία, για την κατασκευή 11 νέων σχολείων και δύο κλειστών γυμναστηρίων μέσω της Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ). Επίσης, σχετικά με το ζήτημα της καθαριότητας, ο κ. Καρίκης ανέφερε ότι με τους πρόσθετους πόρους που έχει διαθέσει ο δήμος Ρόδου, έχει ενισχυθεί το προσωπικό. Αποτελεί παρόλα αυτά δέσμευση του Δημάρχου, κ. Αντώνη Καμπουράκη αλλά και του ίδιου του αντιδημάρχου κ. Στράτου Καρίκη, η περαιτέρω ενίσχυση των σχολείων με προσωπικό καθαριότητας, όταν το επιτρέψει το νομοθετικό πλαίσιο, με στόχο να καλυφθούν οι ανάγκες και των ολοήμερων σχολείων που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο.
Επιπλέον, ο κ. Σταμάτης πρόσθεσε ότι η θερινή περίοδος βελτιωτικών παρεμβάσεων στις σχολικές μονάδες του δήμου Ρόδου, ολοκληρώθηκε έχοντας αποπερατωθεί δεκάδες έργα που ικανοποιούν τα περισσότερα από τα αιτήματα εκπαιδευτικών, γονέων και Προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων που είχαν υποβληθεί στις Σχολικές Επιτροπές.
Τέλος, τόσο ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής & Μετανάστευσης κ. Σ. Καρίκης, όσο ο Αντιδήμαρχος Αναβάθμισης Σχολικών Μονάδων κ. Π. Σταμάτης, δήλωσαν ότι η πόρτα του γραφείου τους είναι πάντα ανοιχτή για συνεργασία και ανταλλαγή απόψεων για την διαρκή βελτίωση της λειτουργίας των υποδομών των σχολείων του Δήμου μας.

Από το γραφείο τύπου

 

NO COMMENTS