Στην πόλη Νάρβα της Εσθονίας θα πραγματοποιηθεί 26-29 Αυγούστου 2021 το διεθνές συνέδριο «Global Conversation 2021: A green, socially sustainable and digitally integrated world», με στόχο να διερευνήσει την εφαρμογή της Διακήρυξης για τα 75 Χρόνια των Ηνωμένων Εθνών και την ενίσχυση της διεθνούς συνεργασίας για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Η.Ε.

Για τέσσερις ημέρες, κατά τη διάρκεια του Global Conversation 2021, μέσα από ένα εντατικό πρόγραμμα από διαλέξεις και ομάδες εργασίας θα συνταχθεί η Διακήρυξη του Τάλλιν και μία σειρά από σχέδια δράσης. Θα εντοπιστούν τα σημαντικότερα εμπόδια επίτευξης των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης με εστίαση στην αυξανόμενη ανεργία των νέων, την επιδεινούμενη κλιματική αλλαγή και τις όλο και πιο μεγάλες οικονομικές, κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις. Στόχος είναι να τεθεί ο διαπολιτισμικός διάλογος σαν μέσο για την θεραπεία των διακρίσεων και την συμφιλίωση των κοινωνιών.
Το συνέδριο αποτελεί μία μοναδική ευκαιρία για επανεπιβεβαίωση τη σημασίας του έργου των Ηνωμένων Εθνών και των κυβερνήσεων των μελών του για ένα πιο πράσινο, πιο κοινωνικά βιώσιμα και ψηφιακά ενταγμένο κόσμο. Στο συνέδριο συμμετέχουν ειδικοί, policy-makers, εκπρόσωποι της Κοινωνίας των Πολιτών και άλλοι παράγοντες από την Ευρώπη, την Ασία, την Αφρική και την Αμερική.

Η Διακήρυξη του Τάλλιν, μαζί με τα σχετικά σχέδια δράσης, θα κατατεθούν στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών προς διαβούλευση και υιοθέτηση από τη διεθνή κοινότητα.

Το συνέδριο συνδιοργανώνεται από ένα σύνολο διεθνών εταίρων από 15 χώρες. Χρηματοδοτείται και στηρίζεται από το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης, μέσω του αντίστοιχου Εσθονικού Ταμείου Ανάπτυξης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Βόρειο Συμβούλιο, το Εσθονικό Ίδρυμα για την Κοινωνία των Πολιτών, το Ίδρυμα Anna Lindh και το Tallink Grupp.

Την Κοινωνία των Πολιτών της Ελλάδας, προσκεκλημένος των διοργανωτών, εκπροσωπεί ο Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, κος Μιχάλης Καβουκλής. Ο Μιχαήλ Γ. Καβουκλής, από τη Ρόδο, είναι διεθνολόγος/πολιτικός επιστήμονας, με ειδίκευση στις διεθνείς σχέσεις και ιδιοκτήτης του γραφείου digital marketing, mgk.advertising. Έχει μεγάλη εμπειρία και συμμετοχή στη διοργάνωση προγραμμάτων από νέους και για νέους. Είναι Πρόεδρος του Σπιτιού της Ευρώπης στη Ρόδο, και υπεύθυνος για τα διεθνή προγράμματά του, Ιδρυτής και Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Διεθνούς Συνεδρίου Προσομοίωσης Περιφερειακής Συνεργασίας Ρόδου (Rhodes Model Regional Co-operation International Youth Leadership Program), Ιδρυτής και Επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής του Europe, Entrepreneurship & Sustainable Development Forum – EESD Forum Rhodes, Μέλος του Δ.Σ. του European Network for Education and Training e.V. – EUNET υπεύθυνος του Focal Point του Ελληνικού Δικτύου του Ιδρύματος Anna Lindh με αρμοδιότητα για το Αιγαίο και την Κρήτη.

Θα συμμετάσχει ως ομιλητής στη συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα: «Βελτιώνοντας τη Ψηφιακή Συνεργασία: αναζητώντας τρόπους για επίτευξη ασφαλούς και οικονομικής ψηφιακής πρόσβασης για όλους σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον 21ο αιώνα, εξασφαλίζοντας τα ψηφιακά ανθρώπινα δικαιώματα σε συνδυασμό με την ασφάλεια και την μείωση των ανισοτήτων», προβάλλοντας την εμπειρία του από την συνεργασία με νέους ανθρώπους.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα προβάλλονται ζωντανά μέσω Zoom. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα unsdg.ee

 

 

NO COMMENTS