Τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, υποδέχθηκε στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Ρόδου και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου, Αντώνης Καμπουράκης, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιεί στο νησί μας.

Τον κ. Τσίπρα συνόδευαν οι κ.κ. Κατερίνα Νοτοπούλου, Νεκτάριος Σαντορινιός, Δημήτρης Γάκης και ο πρόεδρος της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου, Αντώνης Αποστολίδης.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Αντιδήμαρχος Στράτος Καρίκης.

Στο επίκεντρο της συζήτησης που διεξήχθη, βρέθηκαν όλα τα μεγάλα ζητήματα της Ρόδου, και των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, με ξεχωριστή έμφαση στην απόλυτη σχεδόν εξάρτηση, των τοπικών οικονομιών από τον τουρισμό, και στις μεγάλες αβεβαιότητες, που δημιουργούνται από την επανεκκίνησή του, μέσα στις εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, που διαμορφώνουν σήμερα οι συνέπειες του κορονοϊού.

Συζητήθηκαν ακόμη, τα μείζονα θέματα για όλους τους νησιώτες ακρίτες, που αφορούν στη συνέχιση της πίεσης των μεταναστατευτικών ροών, προς τα νησιά, καθώς και στο κατά καιρούς κλίμα έντασης με την γείτονα χώρα, σε μία θάλασσα που πρέπει να μας ενώνει, σε τουριστική, οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική προκοπή, και όχι να μας χωρίζει.

Απ’ όλες τις πλευρές τονίστηκε η ανάγκη για ευθύνη και κοινή προσπάθεια, προκειμένου τα νησιά μας να βγουν με το κεφάλι ψηλά, όσο μεγάλες κι αν είναι οι δραματικές προκλήσεις της συγκυρίας.

 

NO COMMENTS