Ένα πλούσιο αφιέρωμα στις ομορφιές της Ρόδου, τον τρόπο ζωής των κατοίκων, τη μοναδική γαστρονομία της και τη θερμή φιλοξενία των ντόπιων, πρόκειται να προβληθεί στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα της Ιρλανδίας RTE μέσα στον Οκτώβριο, από την Ιρλανδή πολυβραβευμένη ταξιδιωτική δημοσιογράφο και συγγραφέα Deirdre Mullins, η οποία επισκέφθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου 2023 το νησί μας και έμεινε δύο εβδομάδες, τη μία για τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της και τη δεύτερη γιατί ενθουσιάσθηκε με τη Ρόδο και δυσκολευόταν να την αποχωριστεί.
Το 2022, το RTE.ie/Lifestyle είχε πάνω από 44 εκατομμύρια προβολές σελίδων και έχει ένα αυξανόμενο κοινό στο TikTok, το Facebook, το Instagram και το Twitter, όπου μοιράζονται όλο το περιεχόμενό τους.

Η Deirdre Mullins γράφει και σε πολλές εθνικές εκδόσεις όπως The Irish Times, The Irish Independent, Backpacker και Outsider. Το άρθρο της για τη Ρόδο θα εμφανιστεί επίσης πέραν της τηλεόρασης και στις σελίδες lifestyle του www.rte.ieRTE. Το αφιέρωμα στο νησί θα το μοιραστεί και στα δικά της μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το συγκεκριμένο ταξίδι, όπως και σειρά άλλων με δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο, διοργάνωσε η Διεύθυνση Τουρισμού Δήμου Ρόδου σε συνεργασία με το γραφείο του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας και Ιρλανδίας και την προϊσταμένη κα Ελένη Σκαρβέλη, στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου Ρόδου για την περαιτέρω προβολή της Ρόδου.

«Περνάμε υπέροχα στη Ρόδο και στεναχωριόμαστε που φεύγουμε. Έχουμε δει πολλά όμορφα αξιοθέατα απ΄ άκρη σε άκρη του νησιού, ήταν μία εκπληκτική διαμονή στη Ρόδο» ανέφερε σε στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού η δημοσιογράφος ευχαριστώντας τον Δήμο Ρόδου για την φιλοξενία.
Η ίδια συνοδευόμενη από τον σύζυγο της, περπάτησαν στην πόλη της Ρόδου, έζησαν τη μαγεία της Μεσαιωνικής Πόλης, Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, επισκέφθηκαν το Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και το Αρχαιολογικό Μουσείο, θαύμασαν την αρχιτεκτονική των κτισμάτων στις Πηγές Καλλιθέας, εντυπωσιάσθηκαν από τη Λίνδο. την Παραλία Φούρνων και το Κάστρο της Μονολίθου, το Πρασονήσι, την Κοιλάδα των Πεταλούδων και τα Απόλλωνα όπου γνώρισαν την αυθεντική ροδίτικη κουζίνα, με τις ξεχωριστές γεύσεις.

Όπου κι αν πήγαν ο φακός της κάμερας αποτύπωνε την ομορφιά του τοπίου, κατέγραφε με εικόνες την ιστορία, τον πολιτισμό, τη ζωή του νησιού.
Σκοπός του ταξιδιού ήταν η προβολή του νησιού στην Ιρλανδική αγορά ως ιδανικού προορισμού για καλοκαιρινές και οικογενειακές διακοπές, αλλά και η ανάδειξη άλλων πτυχών του, όπως ο πολιτισμός, η γαστρονομία και οι δυνατότητες για εναλλακτικό τουρισμό.
Η Deirdre Mullins ευχαρίστησε θερμά για τη στήριξη του ταξιδιού της στη Ρόδο τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Κώστα Ταρασλιά και τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού υπογραμμίζοντας ότι «η Ρόδος δεν είναι ένα νησί που θα το επισκεφτείς μόνο μία φορά, κάθε πέτρα του νησιού κρύβει και μία ιστορία, το φαγητό του νησιού είναι εξαιρετικό και η φιλοξενία μοναδική».
Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού εφοδίασαν τη δημοσιογράφο από την Ιρλανδία με δώρα, έντυπο και ψηφιακό υλικό.
Οι χορηγοί που στήριξαν την φιλοξενία της κας Mullins ήταν οι επιχειρήσεις: Rodos Palace, Mayia Exclusive Resort & Spa, εστιατόριο «Παράγκα» και Queen Car Rental.

 

 

NO COMMENTS