Στη Ρόδο για τη HISTORICA ο παλαίμαχος Σ. Βάσκος αλλά και ο παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων Κ. Λιβανός

0
102

Ένας από τους πιο σημαντικούς Έλληνες ποδηλάτες, ο Στέλιος Βάσκος θα βρίσκεται ξανά στη Ρόδο για την Historica. Ο ίδιος ανέφερε: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά θα βρίσκομαι στο νησί της Ρόδου, καλεσμένος απο τους διοργανωτές της Historica όπου θα συναντήσω πολλούς φίλους. Η Ρόδος είναι η δεύτερη πατρίδα μου και οι αναμνήσεις είναι ακόμα έντονες. Με την εμπειρία αυτή έχω να θυμηθώ πολλά, αφού το 1975 κέρδισα δύο βαλκανικά μετάλλια στην πόλη της Ρόδου, κάτι που δεν μπορώ να ξεχάσω».

Και ο παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων πίστας Κωνσταντίνος Λιβανός θα δώσει το «παρών» στην Historica και συγκεκριμένα στο διασυλλογικό αγώνα πίστας που θα γίνει την προσεχή Παρασκευή 11 Οκτωβρίου (19:30). Ο Κωνσταντίνος Λιβανός γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου 2001 πήρε δύο χρυσά μετάλλια στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στα αγωνίσματα του σπρίντ και το keirin τον περασμένο Αύγουστο και το χρυσό μετάλλιο στους πανευρωπαϊκούς αγώνες. Ο Κωνσταντίνος Λιβανός ανήκει στο σωματείο «Τάλως» Χανίων και θα πάρει μέρος στο διασυλλογικό αγώνα που θα γίνει στο ποδηλατοδρόμιο του δημοτικού σταδίου «Διαγόρας». Πρόκειται για μία τεράστια επίδοση από ένα σπουδαίο ποδηλάτη, ο οποίος στα 18 του χρόνια κατάφερε να γράψει ιστορία. Κι όλα αυτά έχοντας αντιπάλους, αθλητές από την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Γερμανία που έχουν μεγαλύτερη παράδοση και ποσότητα αθλητών στην ποδηλασία.

Ο Κωνσταντιίβος Λιβανός ανέβηκε στην κορυφή του κόσμου, στο keirin, κερδίζοντας και τις 4 κούρσες, παίρνοντας την 1η θέση ανάμεσα σε 47 ποδηλάτες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε ηλικία 15 ετών, ο Λιβανός έφτασε να συμμετέχει σαν μεγάλος σε πανελλήνια πρωταθλήματα και ένα χρόνο αργότερα είχε την πρώτη του επαφή με πίστα. Η παρουσία του στο διασυλλογικό αγώνα της Historica ανεβάζει το επίπεδο του αγώνα, αφού στη Ρόδο θα έρθει ένας αθλητής παγκόσμιου επιπέδου και θα τιμήσει με την παρουσία του τη Historica.

NO COMMENTS