Στη ριζική ανακαίνιση του Κυνοκομείου προχωρά ο Δήμος Ρόδου
Εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή η τεχνική μελέτη και η κατάρτιση των όρων διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού

Στη λειτουργική αποκατάσταση των χώρων του Καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς (δημοτικό κυνοκομείο) που βρίσκεται στη θέση Τσαϊρι Κοσκινού προχωρά ο Δήμος Ρόδου.
Πρόκειται για έργο άμεσης προτεραιότητας, ώστε η Ρόδος να διαθέτει το συντομότερο δυνατό ένα απολύτως λειτουργικό και εξοπλισμένο Καταφύγιο για τα αδέσποτα ζώα. Βασικός στόχος είναι να ενισχυθεί η χωρητικότητα, να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των φιλοξενούμενων ζώων, αλλά και να καταστεί ο χώρος επισκέψιμος για τους πολίτες.
Η τεχνική μελέτη που εκπονήθηκε από τις Τεχνικές Υπηρεσίες και εστιάζει στις παραπάνω προτεραιότητες, καθώς επίσης το σχέδιο διακήρυξης του ανοιχτού διαγωνισμού εγκρίθηκαν κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής. Οι εργασίες που προβλέπονται, αφορούν στην ριζική ανακαίνιση του υφιστάμενου κτιρίου, στην ανακατασκευή των χώρων φύλαξης, στην κατασκευή δεξαμενών λυμάτων, στην αντικατάσταση υφιστάμενων και στην προσθήκη νέων περιφράξεων.
Η χρηματοδότηση έχει εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ» του Υπουργείου Εσωτερικών και το έργο έχει ενταχθεί παράλληλα στο Τεχνικό Πρόγραμμα και στον Προϋπολογισμό του δήμου Ρόδου για το οικονομικό έτος 2021 με πίστωση 50.000 ευρώ. Το συνολικό κόστος του έργου ανέρχεται στα 275.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, κ. Τηλέμαχος Καμπούρης, ζήτησε να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες της προκήρυξης του ανοιχτού διαγωνισμού. Σχετκά με την ανακαίνιση του Καταφυγίου αδέσποτων ζώων ανέφερε τα εξής: «Στοχεύουμε σε θεαματική αναβάθμιση του δημοτικού κυνοκομείου, μέσα από ένα έργο που εγκρίναμε στην Οικονομική Επιτροπή, προϋπολογισμού 275.000 ευρώ μετά την ολοκλήρωση της μελέτης από τις Τεχνικές Υπηρεσίες.
Λειτουργικότητα, επάρκεια και χρηστικότητα είναι οι βασικοί άξονες του έργου για να έχουν οι “καλύτεροι μας φίλοι” την δική τους ασφαλή και όμορφη στέγη. Το έργο στοχεύει επίσης να καταστήσει το κυνοκομείο επισκέψιμο στο κοινό για γνωριμία με τα αγαπημένα μας τετράποδα και γιατί όχι για ένα νέο δεσμό ζωής».
Για την πρωτοβουλία της ριζικής ανακαίνισης του κυνοκομείου, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος πρωτογενή τομέα, κα Ευδοκία Αποστολίδη-Πάττα προέβη στην εξής δήλωση: «Με ιδιαίτερη χαρά βλέπουμε ότι η προσπάθεια ανακαίνισης του Δήμου Καταφύγιου για τα αδέσποτα ζώα που έχουν ανάγκη στο νησί μας προχώρα και πολύ σύντομα θα γίνει πραγματικότητα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Τεχνικές Υπηρεσίες και στα στελέχη της Δ/νης Πρωτογενή Τομέα του Δήμου μας για την καλή συνεργασία ώστε να γίνει το έργο αυτό. Σκοπός μας είναι η όσο το δυνατόν καλύτερη διαβίωση των αδέσποτων ζώων. Επιπλέον θα προβούμε στην αγορά με χρηματοδότηση από το “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” δυο ειδικά διαμορφωμένων αυτοκινήτων Βαν για την περισυλλογή και περίθαλψη των ζώων».

Εκ του Γραφείου Τύπου

 

NO COMMENTS