Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού («school bullying») που έχει καθιερωθεί η 6η Μαρτίου, σειρά ομιλιών με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Πειραματικό Δημοτικό σχολείο Ρόδου στις 21 και 22 Φεβρουαρίου 2024 καθώς και στο 17ο Δημοτικό σχολείο Ρόδου την 21η Μαρτίου 2024, από την ψυχολόγο, δύο κοινωνικούς λειτουργούς και την παιδαγωγό του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά Δήμου Ρόδου της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής Και Υγείας.


Σκοπός της ομιλίας ήταν η ευαισθητοποίηση για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού των παιδιών ηλικίας Α΄ έως Στ΄ Δημοτικού, που παίρνει ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις στη σημερινή πραγματικότητα, αλλά και η ενημέρωση για τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου.
Μέσα από την παρουσίαση παραδειγμάτων, σχετικού βίντεο, βιωματικού παιχνιδιού, την αναφορά στο ποιος είναι ο θύτης, το θύμα, ο παρατηρητής, στους τρόπους αντιμετώπισης και πρόληψης διαπιστώθηκε ότι το θέμα του εκφοβισμού είναι ένα τεράστιο κοινωνικό θέμα και χρειάζονται μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου από όλους τους κοινωνικούς φορείς.


Αναδείχτηκε η μεγάλη σημασία του ρόλου της οικογένειας και της εκπαιδευτικής κοινότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Οι δυο αυτοί θεσμοί μαζί με τη συνεργασία και την καθοδήγηση των επιστημονικών φορέων και των δομών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ασκούν Κοινωνική Πολιτική θα βοηθήσουν ώστε να υπάρξει η αναγκαία πρόληψη και αντιμετώπιση αυτού του φαινομένου.

Ευχαριστούμε θερμά τον διευθυντή του 1ου Πειραματικού Δημοτικού σχολείου Ρόδου κο Παναγιώτη Κανύχη και την Διευθύντρια του 17ου Δημοτικού σχολείου Ρόδου κα Ελισάβετ Κυρίτση για την πρόσκληση, τη θερμή υποδοχή και την φιλοξενία τόσο του ίδιου, όσο και των δασκάλων και μαθητών/τριών του σχολείου.

NO COMMENTS