Ο Δήμος Ρόδου σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Παραδεισίου, σας προσκαλούν την Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ρόδου όπου θα παρουσιαστεί η βουβή ταινία μικρού μήκους με τίτλο «ΝΙΩΣΕ» που δημιουργήθηκε από τους μαθητές και μαθήτριες της έκτης τάξης του εν λόγω σχολείου ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό – bullying, στην διαφορετικότητα και στον ρατσισμό.

Η ανακοίνωση των δημιουργών αναφέρει χαρακτηριστικά:

“ΝΙΩΣΕ”
6 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού
21 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού

Με αφορμή αυτές τις δύο πολύ σημαντικές ημερομηνίες και τα φαινόμενα που αντιπροσωπεύουν, οι μαθητές κι οι μαθήτριες της Έκτης τάξης του σχολείου μας, δημιούργησαν την ταινία “ΝΙΩΣΕ”.
Μια βουβή ταινία μικρού μήκους, στην οποία παρουσιάζονται καθημερινά περιστατικά, που συμβαίνουν στα σχολεία κι όχι μόνο.
Η διαφορετικότητα, ο ρατσισμός, ο σχολικός εκφοβισμός είναι παράμετροι της ταινίας, στην οποία οι “αδύναμοι”, σύμφωνα με τα κοινωνικά στερεότυπα, είναι οι “δυνατοί” που βοηθούν στην επίλυση των δύσκολων καταστάσεων!
“Νιώσε” ο τίτλος, καθώς μέσα απ´τη ροή της ταινίας ο θεατής “νιώθει” τόσο τους θύτες όσο και τα θύματα, αλλά το πιο ουσιαστικό είναι το πώς “νιώθει” κατά την επούλωση και τον ερχομό της συμφιλίωσης.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους γονείς των συμμετεχόντων παιδιών, οι οποίοι μάς επέτρεψαν τη δημόσια έκθεση των προσώπων των παιδιών τους. Επίσης, να τονιστεί πως οι ρόλοι των παιδιών δεν έχουν καμία σύνδεση με την πραγματικότητα!
Με την βοήθεια και την στήριξη του Νίκου Χατζηκαλημέρη.

Θα μιλήσουν οι :
Κυριάκος Κασάπης – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Γεώργιος Πάττας – Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας & Διοικητικών Υπηρεσιών
Σταύρος Τσούβαλης – Αντιδήμαρχος Παιδείας & Δια Βίου Μάθησης
Γεώργιος Τόππος – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού
Χαράλαμπος Ψαράς– Διευθυντής Α Βάθμιας Εκπαίδευσης Δωδεκανήσου
Γεώργιος Ντέντας– Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου
Φλώρα Κεχαγιά– Εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου
Χριστίνα Παπαβασιλείου – Εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου
Δημήτριος Μαντζάνος– Σχολικός Σύμβουλος Δημοτικού Σχολείου Παραδεισίου
Ραφαηλία Λέλα Γιακουμή Videography Beyond Lens, η οποία ανέλαβε τη σκηνοθεσία, τη βιντεογράφηση, το μοντάζ και τη μουσική σύνθεση της ταινίας δωρεάν και με δικό της εξοπλισμό.

Με εκτίμηση

Ο Αντιδήμαρχος Επικοινωνίας &
Διοικητικών Υπηρεσιών

Γεώργιος Ι. Πάττας

NO COMMENTS