Στο πλαίσιο της δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στην προστασία και ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας στο πλαίσιο του φυσικού περιβάλλοντος.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλάμβανε εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «… στα χνάρια των αρχαίων αθλητών στην ακρόπολη της Ρόδου» στην αρχαία ακρόπολη Ρόδου καθώς και περιήγηση και δραστηριότητες στον πρωτοβυζαντινό οικισμό στην περιοχή Μεγάλη γη Γενναδίου, εντός του Ξενοδοχειακού Συγκροτήματος “Ionian Sun”, στις 26 και 27 Μαΐου 2022. Στα εκπαιδευτικά προγράμματα συμμετείχαν συνολικά 200 περίπου μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης από την πόλη της Ρόδου, την Κρεμαστή και το Γεννάδι, οι οποίοι εμπλούτισαν τις γνώσεις τους και ταυτόχρονα διασκέδασαν στο ειδυλλιακό περιβάλλον τόσο της ακρόπολης όσο και της υπαίθρου χώρας.


Με την πολύτιμη συνεργασία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου (ΔΟΠΑΡ) εορτάστηκε η λήξη της φετινής δράσης την Κυριακή 29 Μαΐου 2022. Ευχαριστούμε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Ρόδου και τον μαέστρο Μιχάλη Χατζηπέτρο για την ξεχωριστή μουσική βραδιά που μας χάρισαν, τον Πρόεδρο του ΔΟΠΑΡ κ. Αλέξανδρο Κολιάδη και την Προϊσταμένη Πολιτισμού του ΔΟΠΑΡ, κ. Νάνσυ Τρυποσκούφη, για την αγαστή συνεργασία, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ρόδου για την υγειονομική κάλυψη της εκδήλωσης, τους τεχνικούς, το εργατοτεχνικό και το φυλακτικό προσωπικό της Εφορείας.


Επίσης, ευχαριστούμε το ξενοδοχείο “Ionian Sun” και τον Διευθυντή του, κ. Χάρη Ξάνθη, για τη θερμή φιλοξενία των μαθητών στο πλαίσιο της δράσης της Εφορείας στο Γεννάδι.
Τέλος, ευχαριστούμε θερμά το κοινό που στήριξε την εκδήλωση.

NO COMMENTS