Παρουσίαση της καινοτόμου ηλεκτρονικής υπηρεσίας «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ»

0
305

Στα πλαίσια αρμοδιοτήτων του ο Αντιδήμαρχος Διοικητικής Εξυπηρέτησης του Πολίτη, ΚΕΠ και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ιωάννης Δ. Καμπούρης, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πληροφορικής & Νέων Τεχνολογιών, πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου στις 18 Μαΐου 2020 στην αίθουσα Εθιμοτυπίας του Δημαρχιακού Μεγάρου Ρόδου, όπου και έγινε παρουσίαση για την καινοτόμα ηλεκτρονική υπηρεσία «ΤΗΛΕΔΗΜΟΣ».

Με την υπηρεσία αυτή όλοι οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να αιτηθούν ηλεκτρονικά για πιστοποιητικά Δημοτολογίου, Ληξιαρχικών Πράξεων, Βεβαιώσεις Μη Οφειλής, Βεβαιώσεις Μόνιμης Κατοικίας, καθώς και για γενικές αιτήσεις για οποιοδήποτε θέμα. Επίσης μέσα από την ίδια εφαρμογή, δίνεται η δυνατότητα να γίνουν ηλεκτρονικές πληρωμές για βεβαιωμένες οφειλές, κλήσεις ΚΟΚ και 0,5%, καθώς και Παρεπιδημούντων, με τη χρήση πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας.

Επιπρόσθετα, δίνεται η δυνατότητα στους επιχειρηματίες ή τους ελεύθερους επαγγελματίες μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου Ρόδου https://www.rhodes.gr/, να προβούν σε αίτηση απαλλαγής τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, για τις πληγείσες επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά του κορωνοϊού.

Τέλος, άμεσα θα τεθεί σε λειτουργία και η εφαρμογή του Δήμου Ρόδου με την οποία θα μπορεί κάθε γονέας να υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτησή του προκειμένου να φοιτήσει το παιδί του σε κάποιον δημοτικό παιδικό σταθμό της Ρόδου.

NO COMMENTS