Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη του Δήμου Ρόδου για την «Αποκατάσταση, εκσυγχρονισμό και επαναλειτουργία Δημοτικών Λουτρών (Yenni Hammam) Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου»

0
272

ΕΥΤΥΧΗΣ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΡ. ΣΤΕΦΑΝΟΣ Ι. ΔΡΑΚΟΣ

Ομόφωνα εγκρίθηκε από το ΚΑΣ η μελέτη του Δήμου Ρόδου για την «Αποκατάσταση, εκσυγχρονισμό και επαναλειτουργία Δημοτικών Λουτρών (Yenni Hammam) Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου».

Εγκρίθηκε με την με αρ. πρωτ. 326509/09.07.2021 απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού η μελέτη που συνέταξε η Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, υπό το συντονισμό του Αντιδημάρχου Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανου Ι. Δράκου, με θέμα: «Αποκατάσταση, εκσυγχρονισμός και επαναλειτουργία Δημοτικών Λουτρών (Yenni Hammam) Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου».

Η απόφαση υπογράφηκε λαμβάνοντας υπόψιν – μεταξύ άλλων – α) την υπ’ αριθ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/282349/17.06.2021 υποβολή της εν θέματι μελέτης από το Δήμο Ρόδου την 17η Ιουνίου 2021, β) το υπ’ αριθ. πρωτ. ΥΠΠΟΑ/286031/18.06.2021 έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού, με το οποίο διαβιβάστηκε ο φάκελος του θέματος στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, καθώς και την ομόφωνη γνωμοδότηση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου υπέρ της έγκρισης της μελέτης: «Αποκατάσταση, εκσυγχρονισμός και επαναλειτουργία Δημοτικών Λουτρών (Yenni Hammam) Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου», υπό τιθέμενες προϋποθέσεις.

Η συνεδρίαση του ΚΑΣ, πραγματοποιήθηκε την 22η Ιουνίου 2021 με τηλεδιάσκεψη από το αμφιθέατρο του κτηρίου του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και στα υπό εξέταση θέματα συμπεριλαμβανόταν η «Έγκριση ή μη της μελέτης «Αποκατάσταση, εκσυγχρονισμός και επαναλειτουργία Δημοτικών Λουτρών (Yenni-Hammam) Μεσαιωνικής πόλης Ρόδου». Στη συνεδρίαση μετείχε ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρα. Στέφανος Ι. Δράκος, ο οποίος ενημέρωσε σχετικά με τη μελέτη, απαντώντας στις ερωτήσεις των μελών του ΚΑΣ.​

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και εγώ ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος, έχουμε την τιμή – επί θητείας μας – να λαμβάνουμε την πολυπόθητη έγκριση που θα οδηγήσει στην αποκατάσταση και στην επαναλειτουργία των Δημοτικών Λουτρών στη Μεσαιωνική πόλη έπειτα από τριάντα (30) έτη», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, προσθέτοντας πως «έχουμε ακόμη μακρύ και τραχύ δρόμο μπροστά μας, αλλά είναι βέβαιο πως θα τα καταφέρουμε προς διάψευση των Κασσάνδρων».

Ήδη η Διεύθυνση Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων, υπό την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου, ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πλήρωση και των περαιτέρω τιθέμενων προϋποθέσεων.

Η δημοτική αρχή του Αντώνη Β. Καμπουράκη και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος, ευχαριστούν θερμά το Υπουργείο Πολιτισμού, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, τους συνεργάτες τους στην πρωτεύουσα, αλλά και στη Ρόδο που συνέδραμαν το έργο τους, τους υπηρεσιακούς της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και Μνημείων και όλους ανεξαιρέτως που συνέδραμαν της προσπάθειας.

Ο Αντιδήμαρχος

Πολιτιστικών Μνημείων και Υπηρεσίας Δόμησης

 

Δρ. Στέφανος Ι. Δράκος

Δρ. Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ

NO COMMENTS