Ο Δημοτικός Οργανισμός Πρόνοιας Ρόδου και συγκεκριμένα η Δομή Κοινωνικού Φαρμακείου  , στο πλαίσιο της συγχρηματοδοτούμενης πράξης ¨ Δομή Παροχής Συσσιτίου και Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ρόδου¨ του Ε.Π. ¨Νότιο Αιγαίο  2014-2020 ¨ διοργάνωσε τη Δευτέρα 02 Δεκεμβρίου 2019 , ενημερωτική ομιλία με θέμα «Πρόληψη και Αγωγή Στοματικής Υγείας» στους μαθητές Α΄και Β΄τάξης του νέου  Δημοτικού Σχολείου Παστίδας .

 Η ομιλία πραγματοποιήθηκε από τον παιδοδοντίατρο κ. Κοσμά Χρυσόπουλο ,ο οποίος ανέπτυξε το παραπάνω θέμα  ξεκινώντας με την παρουσίαση της στοματικής  κοιλότητας, τη χρησιμότητα και τις λειτουργίες των δοντιών, την επισήμανση των διαφορών ανάμεσα στα υγιή και στα χαλασμένα δόντια όπως και ανάμεσα στα νεογιλά και τα μόνιμα δόντια.

Στη συνέχεια παρουσίασε τα στάδια τα οποία ακολουθούνται κατά τη διάρκεια της καταστροφής των δοντιών και συγκεκριμένα την τερηδόνα η οποία είναι η πιο συνήθη αιτία καταστροφής των δοντιών. Έπειτα αναφέρθηκε στους  «εχθρούς» των δοντιών όπως είναι η ζάχαρη και έγινε διαχωρισμός των επικινδύνων τροφών για τα δόντια με αυτές που αποτελούν υγιεινές επιλογές.

Επίσης παρουσίασε στα παιδιά ποιος είναι ο σωστός τρόπος βουρτσίσματος των δοντιών,  ανέφερε ποια είναι η σωστή συχνότητα και διάρκεια βουρτσίσματος , τόνισε τη σημαντικότητα της επίσκεψης στο οδοντιατρείο και του καθαρισμού των δοντιών και παρακολούθησαν βίντεο με θέμα «η επίσκεψη στο οδοντιατρείο» όπου υπήρξε επίδειξη της εξέτασης.

Τα παιδιά έδειξαν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το θέμα ενώ ο παιδοδοντίατρος κ. Κοσμάς Χρυσόπουλος έλυσε κάθε απορία τους.

Τέλος η κοινωνική λειτουργός της δομής κ. Πάττα Μαρία – Καθολική ενημέρωσε τους μαθητές για τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου το οποίο  βρίσκεται στην οδό Βεργίνας στο Ροδίνι, όπου συστεγάζεται με το Δημοτικό Ιατρείο  και  γίνονται δεκτές δωρεές Φαρμάκων καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή .

 

 

 

NO COMMENTS