Ολοκληρωμένη Ιατρική Παρέμβαση Προληπτικών Εξετάσεων «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» από το Δήμο Ρόδου σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Πρόληψης & Προαγωγή Υγείας
Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Β. Καμπουράκης, ιεραρχώντας τα θέματα υγείας σε πρώτη προτεραιότητα και στο πλαίσιο υλοποίησης του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με την Α.Μ.Κ.Ε. «ΠΡΟΛΗΨΗΣ & ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ» μερίμνησε για την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του προγράμματος «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ».
Σε συνεργασία με τη 2η Υ.ΠΕ, το Ιατρικό Κέντρο Π. Φαλήρου, την Παιδιατρική κλινική «ΜΗΤΕΡΑ», την Καρδιολογική κλινική του Γ.Ν. Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», το Γ. Ν Ρόδου, το Π.Π.Ι. Γενναδίου και την τεχνική υποστήριξη του Ομίλου «Υγεία» και συντονισμό της κας Ελένης Σωτηροπούλου οργανώθηκε ένα πλούσιο τριήμερο Ολοκληρωμένης Ιατρικής Παρέμβασης Προληπτικών Εξετάσεων.


Συγκεκριμένα με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Δ. Καμπούρη και το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας ολοκληρώθηκε με επιτυχία την Παρασκευή 14 Μαΐου η δράση εμβολιασμού των παιδιών Ρομά, αφού 51 παιδιά από τους καταυλισμούς εμβολιάστηκαν με τη δεύτερη δόση κατά παιδικών ασθενειών (Ιλαράς, Παρωτίτιδας, Ερυθράς, Πνευμονιόκοκκου, Μηνιγγιτιδόκοκκου Ανεμευλογιάς,, Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη, Ηπατίτιδας B’ Πολιομυελίτιδας και Αιμόφιλου).
Το Σάββατο 15 Μαΐου στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας υπό την ευθύνη του Αντιδημάρχου Δημόσιας Υγείας κ. Παναγιώτη Σταμάτη πραγματοποιήθηκαν ιατρικοί έλεγχοι στους κατοίκους της Νότιας Ρόδου στο Περιφερειακό Ιατρείο Γενναδίου από την εξειδικευμένη ομάδα των ιατρών και ειδικότερα την κα. Όλγα Δεβετζάκη, ενδοκρινολόγο, την κα. Ευτυχία Πετροπούλου, ορθοπεδικό, τον κ. Διονύση Κτενά, καρδιολόγο, την κα. Ελευθερία Βασιλείου, παιδίατρο και την κα. Χαρά Κουγιού, ωτορινολαρυγγολόγο. Συνολικά εξετάστηκαν 185 ενήλικες και παιδιά. Στην άρτια οργάνωση της πρωτοβουλίας συνέβαλλαν ο Αντιδήμαρχος Λίνδου και Νότιας Ρόδου κ. Νίκος Καραμαρίτης, εθελοντές και υπάλληλοι της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου. Παράλληλα Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), πραγματοποιούσε rapit test στους εξυπηρετούμενους. Ευγενικοί χορηγοί ήταν το σούπερ μάρκετ Σοφός και το αρτοποιείο Ασπράκης Γιώργος.


Την Κυριακή 16 Μαΐου στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Ρόδου μαζί με τους ιατρούς του προγράμματος Υγεία για όλους μετέβησαν στη Χάλκη. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Χάλκης κ. Άγγελο Φραγκάκη στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Χάλκης εξετάστηκαν 129 ενήλικες και παιδιά. Σε παράλληλη εκδήλωση με τις ιατρικούς ελέγχους πραγματοποιήθηκε ενημέρωση του κόσμου για τα επιδόματα (αναπηρίας, διατροφικά, στέγασης, ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα κα). Η υποστήριξη των νησιών της Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου (Χάλκη, Σύμη, Τήλος και Καστελλόριζο) συγκαταλέγεται μέσα στις αρμοδιότητες του Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, που συγχρηματοδοτείται από το ΕΠ. Νοτίου Αιγαίου 2014-2020. Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Καμπούρης πρόκειται στο άμεσο διάστημα, να δρομολογήσει δράσεις και πρωτοβουλίες μέσα από το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ρόδου που θα συμβάλλουν στην καλυτέρευση της ποιότητας των πολιτών της ΠΕ Ρόδου.

NO COMMENTS