Οι μαθητές των Καλαβαρδών παίζουν και μαθαίνουν

0
78

                                                   Δελτίο  Τύπου

 

«Οι μαθητές των Καλαβαρδών παίζουν και μαθαίνουν»

Μία πρωτότυπη πρωτοβουλία που αναπτύσσει τις γνώσεις και τη φαντασία των μαθητών του  τριθέσιου Δημοτικού Σχολείου Καλαβαρδών είναι σε εξέλιξη εδώ και ενάμιση χρόνο, με πρωτοβουλία των δασκάλων τους.

Οι μαθητές, τους οποίους υποδέχτηκε στο Δημαρχείο Ρόδου ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Στράτος Καρίκης συνοδεία των δασκάλων  Παναγιώτας Πελεκάνου και Θεοδόση Μαλώτρα, παρουσίασαν ένα επιτραπέζιο παιχνίδι που δημιουργεί γνώσεις ιστορίας και κυκλοφοριακής αγωγής.

Το παιχνίδι που ονόμασαν «Ιστοριοδρομίες Ρόδου», περιλαμβάνει τον χάρτη της πόλης  μέσα από τα ονόματα των δρόμων ώστε τα παιδιά να  μαθαίνουν την τοπική ιστορία.

Οι πληροφορίες που λαμβάνονται από τους μαθητές βασίζονται στο βιβλίο του ιστορικού κ. Νίκου Νικολάου «Οδοιπορικό στην ιστορία της πόλης της Ρόδου, μέσα από τα ονόματα των δρόμων της».

Ο κ. Καρίκης, συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς για την πρωτότυπη ιδέα καθώς και τους μαθητές για το ενδιαφέρον τους και τόνισε ότι το παιχνίδι αυτό θα πρέπει να αναπαραχθεί ως επιτραπέζιο και να αποτελέσει αντικείμενο παιχνιδιού και γνώσης στα σχολεία του νησιού μας.        .

« Πρόκειται για πρωτότυπη και δημιουργική ιδέα που προωθεί τους σκοπούς της κυκλοφοριακής αγωγής και ταυτόχρονα φέρνει κοντά τα παιδιά στην ιστορία της Ρόδου μας. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια» τόνισε.

NO COMMENTS