Από την αρχή της θητείας μας ως Δημοτική Αρχή της Ρόδου θέσαμε σε προτεραιότητα την εκπαίδευση των παιδιών μας. Σε όλες τις σχολικές μας εγκαταστάσεις ο Δήμος Ρόδου προχώρησε σε έργα συντήρησης, ανακαίνισης, αποκατάστασης ζημιών και βλαβών. Εργαστήκαμε σκληρά για να προσφέρουμε καλύτερα σχολεία στα παιδιά μας και συνεχίζουμε το έργο μας με στόχο τη διαρκή βελτίωση της σχολικής τους εμπειρίας.

Ως Δήμος Ρόδου μεριμνήσαμε θέτοντας σε ισχύ έκτακτες χρηματοδοτήσεις ώστε να προσφέρουμε στα παιδιά μας καθαρά, φωτεινά και ασφαλή σχολεία.

Σε αυτό το διάστημα των 3 ετών της θητείας μας:

o Ενισχύσαμε τα σχολικά κτίρια με μεγάλα έργα συντήρησης απαραίτητα λόγω παλαιότητας των σχολείων
o Επισκευάσαμε και να ανακατασκευάσαμε τουαλέτες, κοινόχρηστους χώρους και χώρους άθλησης
o Προχωρήσαμε σε βαψίματα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων καθώς και σε επισκευές επιχρισμάτων σε όλα τα σχολεία
o Αποκαταστήσαμε ζημιές και βλάβες που υπήρχαν
o Εξοπλίσαμε με ψηφιακό εξοπλισμό όπου χρειαζόταν και κατασκευάσαμε ράμπες ΑΜΕΑ
o Δημιουργήσαμε νέες αίθουσες διδασκαλίας
o Προσλάβαμε προσωπικό ώστε να ενισχυθεί η καθαριότητα των σχολείων μας

Τα έργα όμως που αφορούν τα παιδιά μας και την εκπαίδευσή τους δεν σταματούν εδώ. Θέλουμε οι Ροδίτες να έχουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση. Γι’ αυτό και ως Δημοτική αρχή καταφέραμε να προχωρήσουμε σε διαγωνισμό ανέγερσης 13 νέων σχολικών μονάδων εντός και εκτός πόλεως της Ρόδου. 11 σχολεία όλων των βαθμίδων (από τα οποία 3 είναι ειδικά) και 2 γυμναστήρια θα ανοικοδομηθούν χωρίς καμία επιβάρυνση του Δήμου Ρόδου αλλά μέσω της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα.
Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο στον τομέα της παιδείας στην πορεία των χρόνων και είμαστε περήφανοι που μπορούμε να το προσφέρουμε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Ρόδου.
Κρατώντας τις υποσχέσεις μας και θέτοντας σε προτεραιότητα την καθημερινότητα των μικρών μας συμπολιτών συνεχίζουμε δυναμικά το έργο μας ώστε η Ρόδος να είναι ένα νησί που θα λάμπει σε όλα τα επίπεδα.
Ευχόμαστε καλή και δημιουργική χρονιά σε μαθητές και καθηγητές, καθώς και σε όλους τους γονείς!

 

NO COMMENTS