Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη στρατηγική καταπολέμησης της διαμορφωθείσας κατάστασης λόγω της πανδημίας του covid – 19, o Δήμαρχος Ρόδου Αντώνης Β.Καμπουράκης σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Γιάννη Καμπούρη και με τους χωρικούς Αντιδημάρχους ανέλαβαν την οργάνωση και διανομή τροφίμων σε ωφελούμενους ΤΕΒΑ, δράση η οποία χρηματοδοτήθηκε από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου.

Σημεία διανομής δημιουργήθηκαν σε δέκα σημεία σε ολόκληρο το νησί και στους καταυλισμούς Ρομά. Συνολικά εξυπηρετήθηκαν 650 νοικοκυριά (1300 άτομα), αριθμός ο οποίος αυξήθηκε κατά 51% συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές. Σε περιπτώσεις ηλικιωμένων, ανήμπορων, μη αυτοεξυπηρετούμενων και ρομά η διανομή των τροφίμων πραγματοποιήθηκε με κατ’ οίκον παράδοση.

Ο Δήμος Ρόδου ευχαριστεί θερμά για την εθελοντική και πολύτιμη συμβολή τους:

  • Ελληνική Αστυνομία
  • Πρόσκοπους Δωδεκανήσου
  • Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Ρόδου

Για την πραγματοποίηση της πρωτοβουλίας επιπλέον από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας, το Βοήθεια στο Σπίτι και το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά συνεργάστηκαν:

  • Το τμήμα Προμηθειών της Διεύθυνσης Οικονομικών Δήμου Ρόδου
  • Η Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης Δήμου Ρόδου
  • Η Διεύθυνση Προσχολικής Αγωγής και Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου Ρόδου

Η Δημοτική αρχή, ευαισθητοποιημένη εξαιτίας των δύσκολων οικονομικοκοινωνικών συνθηκών που επικρατούν, στέκεται δίπλα στις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού εν όψει των εορτών, στηρίζοντάς τες έμπρακτα.

 

NO COMMENTS